• Pregleda: 3892

Vojvođanska premijera novog filma Borisa Malagurskog

THE PRESUMPTION OF JUSTICE ("Pretpostavka pravde"), novi film "srpskog Majkl Mura", u režiji Borisa Malagurskog i Ivane Rajović, biće premijerno prikazan (vojvođanska premijera) u subotu, 30. juna u 20 i 22 časa u bioskopu "Eurocinema" (Otvoreni univerzitet). Nakon projekcije održaće se diskusija o filmu i dešavanjima koje isti obuhvata.
Vojvođanska premijera novog filma Borisa Malagurskog

Svetosavska omladina sa zadovoljstvom Vas poziva na Vojvođansku premijeru filma „PRETPOSTAVKA PRAVDE“. Nakon uspešno ogranizovane Srpske premijere filma „Težina Lanaca“, Svetosavska omladina odlučila je da organizuje i premijeru novog filma „srpskog Majkl Mura“.

Ubeđeni smo da će posle svetske premijere koja je planirana za 29. jun u Beogradu i publika u severnoj srpkoj pokrajini Vojvodini, odnosno u rodnom gradu autra-Subotici biti ipresionirana novim filmskim ostvarenjem našeg sugrađanina.

THE PRESUMPTION OF JUSTICE ("Pretpostavka pravde"), novi film "srpskog Majkl Mura", u režiji Borisa Malagurskog i Ivane Rajović, biće premijerno prikazan (vojvođanska premijera) u subotu, 30. juna u 20 i 22 časa u bioskopu "Eurocinema" (Otvoreni univerzitet). Nakon projekcije održaće se diskusija o filmu i dešavanjima koje isti obuhvata. 
 
Snimanje filma motivisale su sudbine dvojice mladića, tragično nastradalog Tatona u napadu Partizanovih navijača na Obilićevom vencu i Stefana Veličkovića, kome policijski zapisnik po kojem mu je u trenutku ubistva policajac pisao kaznu za parkiranje u Makedonskoj 5 nije bio ni od kakve pomoći i koji je osuđen na sedam godina zatvora.

Film se bavi analizom celokupnog incidenta vezanog za stradanje Tatona u centru Beograda i sudskim postupkom koji je vođen nakon toga iz jednog drugačijeg ugla.

Karte mogu da se kupe u knjižari "Plato Books", na Otvorenom univerzitetu (024/554-600) od 0-24 kao i na sam dan premijere. Cena karte je 200 din.

www.thepresumption.com

povezane teme

12
?!?!?!?! Odgovori
Kolika je cena karte??? Pogle kolki tekst a nisam uspeo da nadjem ono sto me najvise zanimalo...kako to do pola majku mu ?
cena Odgovori
Cena karte je 200 dinara..procitaj ceo tekst pa ces naci
Dr 200din Odgovori
Cena karte je 200din. Istina polako al sigurno pobedjuje.Podrska momcima koji su vec skoro 3god. u zatvoru.
angel of hell Odgovori
malagurskog uporediti sa Michael Moor-om malo diletantski.
Мајкл Мур Odgovori
Дневни лист "Политика" упоредио га је са Мајкл Муром...али ти си ипак познати критичар. па је твој коментар веома релавантан. Борисов успех сведоче многе награде које је добио широм света...а твоја највећа награда је објављен коментар на овом порталу.
angel of hell Odgovori
a ja sam mislio da su ga uporedili sa Moor-om na Sundance film festivalu
... Odgovori
Nije mi baš jasno,ovaj "dokumentarni-film" bi trebao dokazati kako su srpski huligani,koji drže i sopstveni narod pod terorom,potpuno nevini vezano za ubistvo Brisa Tatona? Veoma je jasno šta se dogodilo,trebali bi da prestanete biti toliko paranoidni,nije nikakvoj Europskoj uniji niti SAD-u da degradira srpski narod. Ne pokušava svako da nam oduzme ono što je "Bogom dano". Reč je o tome da smo ovakvu situaciju sami dozvolili,da nam po gradovima haraju maloletni i punoletni delikventi da rade šta god žele sa izgovorima tipa "Ovo je Srbija tu može svako da radi šta hoće" ili još gore "Za srBstvo i pravoslavlje". Do te mere je došlo da su se počeli kretati naoružani sa raznim hladnokrvnim pa ćak i vatrenim oružjem,i ne plaše se to upotrebiti jer ih se i policija boji! Čak i ako su uhapšeni,ni jedan sudija im ne sme doneti presudu jer upućuju osobne pretnje,koje su spremni i u delo sprovesti. Njihovi roditelji sada mogu plakati i jadikovati (normalno da će svako za svoje dete reći da je ono najbolje) ali trebali su paziti još pri odgajanju i po kakvim se društvima ono kretalo. Gospodin Malagurski može biti talentirana osoba,ali ovo nije način da se ispravljaju krive drine... Što se tiče sponzora,predpostavljam da svi znate da je "Svetosavska omladina" u prisnim odnosima sa organizacijom "Dveri" a svi znamo za njhovu politiku....
Gdine Hrvat Odgovori
Gdine tri tackice...po vasem pisaniju da se zakljuciti da ste hrvat, naravno nije to nikakav problem, ali problem je sto vi u tudjem oku vidite trunku a u svom balvan nikako. Dakle gledajte svoja posla, hrvati na svakom koraku prave probleme, hteli su da vas izbace sa evropskog prvenstva zbog svih sranja koja ste tamo radili, a sto se tice odnosa Svetosavske omladine i bilo koga, ne mozete o tome da pricate jer ne znate nista o Svetosavskoj omladini.
angel of hell Odgovori
MR malagurski uživa u blagodetima jedne od najbezbednijih država sveta gde kriminal i nasilje skoro nepoznati društvu a o fudbalskim huliganima ni da ne pričamo.I on kao građanin Kanade nema pravo nikome da soli pamet u Srbiji gde se huligani ponašaju kao zveri jer ih brani gomila bolesnika.A među braniocima izgleda ima izgleda i pravih hrišćana koji puno daju na božje reči.
:D Odgovori
Hoce li biti film prikazan samo danas ili u nekoliko narednih dana?
... Odgovori
@"Gdine Hrvat" Nalo ste se zaleteli,nisam Hrvat,i ne znam uopšte kako se oni uklapaju ovde,ali ako ćemo tako,huligani su svugde isti pogotovo na balkanu,mala je razlika između srpskih i hrvatskih huligana pa se dovodi u pitanje da li se oni "bore" međusobno zbog nekih davno prošlih ratova ili za titulu najvećeg ološa na ovom Balkanu. Bit svega je borba protiv kriminala (ako ubistvo ne smatrate kriminalom ne znam iz kog ste doba došli). Međutim u ovoj državi ta borba je jedva vidljiva,i kada se nešto i preduzme razne organizacije s upitnim motivima se odmah uzjogune.
Прво скочи па реци хоп Odgovori
Пре свега, Борис не живи више у Канади него у Бг, нисте информисани, дакле прати материју о којој ради, не прави своје филмове так тако. Неко ко није погледао овај филм нема право да суди о њему, тек након што погледате филм гдине ..., тек онда можемо да дебатујемо све до тад сваки ваш пост је субјективан, и не може окрактерисати као релевантан.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.