• Pregleda: 6855

"Vojvodinašume" daruju inkubator za bebe subotičkoj bolnici

"Vojvodinašume" daruju inkubator za bebe subotičkoj bolnici

"Vojvodinašume" su izdvojile 5,7 miliona dinara za nabavku pet novih inkubatora za bebe, priključujući se tako akciji Fonda B92 "Bitka za bebe", saopštilo je danas to javno preduzeće.

Inkubatori su namenjeni Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine u Novom Sadu, opštim bolnicama u Pančevu, Senti i Subotici, kao i Kliničko-bolničkom centru "Zvezdara" u Beogradu.

"Vojvodinašume" su u saopštenju istakle da snaga i prosperitet pripadaju generacijama koje dolaze i pozvale druge kompanije i interesne grupe da podrže slične projekte.

U toj akciji do sada je prikupljeno više od stotinu uredjaja za zbrinjavanje prerano rodjenih beba u porodilištima širom Srbije a, kako je ranije izjavio predsednik Upravnog odbora Fonda B92 Veran Matić, do njenog završetka trebalo bi da bude nabavljeno ukupno oko 150 inkubatora.

Tako bi, kako je rekao, bio ostvaren cilj akcije, a to je da se postavi osnova da problem nedostatka te vrste opreme u srpskom zdravstvu bude "sistemski rešen".

Bitka za bebe - Subotica

Izvor: Blic

povezane teme

3
roditelj Odgovori
ovo je najlepsa vest u poslednje vreme,sta ima lepse nego uciniti zivot lepsim. treba i drugi koji su u mogucnosti da tako nesto ucine. svaka cast darovaocu.
Gabriela Odgovori
Da li je moguće da niko od dobrostojećih Subotičana, velikih preduzeća (dobro, nema ih baš mnogo), onih "moćnih frajera", Javnih preduzeća koja lepu dobit ostvaruju... pa dajte bar neki prilog, pa će se skupiti pomalo.
Vojvodinašume, lepo, za primer... Samo napred.
BEBE SU ANĐELI! NEŠTO NAJLEPŠE NA SVETU!!!
Oni su heroji i ne mogu sami, treba im naša pomoć!!!
natasa Odgovori
Gabriela, subotičke firme rade na tome, samo polako, za par dana dok se sve to reši.. nekad ne bude sve na vestima!
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.