Komentara: 3
Pregleda: 7529

"Vojvodinašume" daruju inkubator za bebe subotičkoj bolnici

15.11.2011. u 14:23h
Izvor: Blic
"Vojvodinašume" daruju inkubator za bebe subotičkoj bolnici

"Vojvodinašume" su izdvojile 5,7 miliona dinara za nabavku pet novih inkubatora za bebe, priključujući se tako akciji Fonda B92 "Bitka za bebe", saopštilo je danas to javno preduzeće.

Inkubatori su namenjeni Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine u Novom Sadu, opštim bolnicama u Pančevu, Senti i Subotici, kao i Kliničko-bolničkom centru "Zvezdara" u Beogradu.

"Vojvodinašume" su u saopštenju istakle da snaga i prosperitet pripadaju generacijama koje dolaze i pozvale druge kompanije i interesne grupe da podrže slične projekte.

U toj akciji do sada je prikupljeno više od stotinu uredjaja za zbrinjavanje prerano rodjenih beba u porodilištima širom Srbije a, kako je ranije izjavio predsednik Upravnog odbora Fonda B92 Veran Matić, do njenog završetka trebalo bi da bude nabavljeno ukupno oko 150 inkubatora.

Tako bi, kako je rekao, bio ostvaren cilj akcije, a to je da se postavi osnova da problem nedostatka te vrste opreme u srpskom zdravstvu bude "sistemski rešen".

Bitka za bebe - Subotica

Izvor: Blic
Postavljeno pre 12 godina i 5 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 7529
Povezane teme

subotička bolnica

bolnica

opšta bolnica

bitka za bebe

inkubatori za bebe

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.