• Pregleda: 6932

"Vojput" tuži lokalnu samoupravu

Kompanija "Vojput" podnela je Privrednom sudu u Subotici tužbu protiv lokalne samouprave zbog neispunjenih finansijskih obaveza za novembar prošle godine, izjavio je generalni direktor ove firme Duško Dražić.
"Vojput" tuži lokalnu samoupravu

Ističući da je rok za plaćanje bio 45 dana, on kaže da je reč o blizu 36 miliona dinara koje "Vojput" od Grada potražuje na ime do sada obavljenih radova na uređenju i izgradnji atarskih puteva. Komentarišući reči člana Gradskog veća Šimona Ostrogonca da je lokalna samouprava nezadovoljna kvalitetom radova, Dražić kaže da je korišten grebani asfalt, koji je, kako navodi, kvalitetniji od tucanika jer nije eruptivan i oplemenjen je bitumenom.

On je takođe rekao da je problem lokalne samouprave što nije iskoordinisala lokacije za gradnju atarskih puteva, dodajući da "Vojput", kao izvođač radova, nema tu obavezu. Međutim, i pored predstojećeg sudskog spora, Dražić kaže da "Vojput" od lokalne samouprave i dalje očekuje poziv za nastavak radova.

Podsetimo, vrednost ugovora o izgradnji i uređenju atarskih puteva iznosi 81 milion dinara, a do sada je urađeno nešto manje od polovine poslova.

Izvor: Radio Subotica

povezane teme

20
robert Odgovori
Šimon Ostrogonac ne zna šta priča! Neće da daju pare zato štu su prevaranti! Ne mogu da ispoštuju ljude koji vredno i kvalitetno obavljaju svoj posao! Lokalna samouprava.....pffffffffffffffffffffffffffffffffffff
marks Odgovori
pa kako oni nisu ranije videli da stavlja nekvalitetni asfalt nego su se kasnije setili kada je covek vec sve uradio???
the ja Odgovori
Gospodine Dražiću a kada ćete vi isplatiti 5 zaostalih dividendi?
veselin Odgovori
pa tako i treba kad grad nije u stanju da napravi precizne ugovore pa je sve dozvoljeno i može i ovako i onako, koliko radova koji se obave na popravkama puteva posle manje od godinu dana traži da se nanovo radi isti posao na istom mestu samo u većem obimu... koliko puta tamo gde su rađeni radovi na presvlačenju kompletnog asvalta radovi nisu urađeni kako treba i nikom ništa i dana danas tako stoje odrađeni kako netreba... ja lično ne znam da li je radio voj put ili neka slična preduzeća ali stoji da sudeći po onome šta se dobije niko od njih ne garantuje za svoj posao a još manje popravlja ono što nije urađeno kako treba. trebalo bi te ugovore sa njima napraviti tako da kad urade posao fušerski da ga posle moraju džaba popravljati. Između Čantavira i Višnjevca pre nekoliko godina presvlačili asvalt i dana danas tamo imaju dve dugačke deonice koje nisu ravne nego su talasaste pa deluju ko poligon za isprobavanje amoritzera, a o tome kako izgleda put između čantavira i žednika koji je takođe pre par godina detaljno sređivan znaju oni koji tuda svaki dan prolaze, po gradu koliko puta je negde presvučen novi sloj asvalta a da su šahte ostale spuštene umesto da budu u ravni sa asvalto.... Sve u svemu , ne treba im plaćati dok ne urade posao kako treba odnosno kako napisano u ugovoru i treba te ugovore praviti tako da se posao mora uraditi kako treba a ne da se radi polovično.
Forest Gamp Odgovori
To je posao ,da uvalis nekom djubre a potom i tuzis ,Nema vise posla za vas u ovom gradu.Opste niste solidarni u ovoj krizi, a davano vam je na volju i onda kad drugima nije.Toliko o
tome (da ne idemo u sirinu).
frau Odgovori
E sad Grgure i drugovi nema nazad $$$$
STANOVNICI LJERMONTOVE Odgovori
hoće sada stanovnici ljermontove biti kažnjeni zbog tuđe greške što se desilo da je nečijim neznanjem postavljen tucanik za atarske puteve pa im se neće postaviti asfalt a projektna dokumentacija je odrađena i planirana je za asfaltiranje
foxy Odgovori
Ne znaš ko je pozitivniji lik u ovoj priči:Gojko, Maglai, Dražić, Blau, Ostrogonac, buhahahaha
P.S. Nego jeste znali da je "Vojput" Dražićeva privatna firma?
joška Odgovori
Donet je zakon da je maksimalni rok za plaćanje u državi 60 dana. Prema tome Maglai i lokalna samouprava terba krivično da odgovaraju, pošto svesno krše zakon. Pošto u roku od 60 dana nisu uložili nikakav pismeni prigovor na kvalitet izvršenih radova, nema drugog. Kad će već neko da odgovara za svesno kršenje Zakona?
pajo Odgovori
robert@
Samo pogledaj njihov rad !Bruka slivnici na najvisim mestima je dokaz znanja i vrednog rada!Metohiska Stevana pokranjca razksnica!
Nebitno (Neša Glodur) Odgovori
Baš me briga! I njih briga za sve moje nepravde koje su mi naneli lokalna samouprava, pokrajina i država i njihovi organi, službe, javna preduzeća, ustanove... Sve je to neradnik do neradnika, lažov do lažova i lopov do lopova.

"I ko pravi takve zakone? Štite orlove, medvede, podstanare, sve moguće životinje i akrepi su pod zaštitom samo poštenog čoveka vitla svako ko kako stigne i može." (Rahela Ferari u filmu "Tesna koža" - Siniša Pavić, 1982.)

https://www.youtube.com/watch?v=TbLXn2nqeR8
sofi Odgovori
@joška
Za lokalnu samoupravu rok plaćanja je 45 dana. Posle toga ako ne izmire obaveze automatski im je stopirana isplata zarada. E sad pošto vidimo da to nije slučaj tj. da se plate i dalje primaju, to može da znači samo jedno da račun dobijen od Voj-puta nije pravilno ili nije uopšte proknjižen. Kako god obrneš ovi u gradskoj upravi su prekršili debelo zakon.
iveriklada Odgovori
Problem je što tu pošten čovek ne može biti ni na jednoj strani. Jedno gore od drugog. Gosp. iz Vojputa - Kukkuuu !!! Gradonačelnik - leleeee .... Dakle, navijam da obe strane izgube.
goran Odgovori
Suboticku mafiju treba rasturiti...ali nazalost nema ko, to da uradi....narod pati, a oni uzimaju kolko god mogu,, i samo pune sebi racune, u inostranim bankama...suvisan je svaki komentar...ionako je otislo u tri....l...pi.....m..... , e zato i patimo zbog takvih baraba koje su na vlasti.
jozo Odgovori
foxy-nije njegovo sve samo pola,ostalo je nase ,deonicara.mi smo nas deo kupili ili od dela plata devedesetih,radnici, ili na berzi kasnije.on svoj deo kupio verovatno od djedovine.on jeste ponasa se ko da je jedini vlasnik ali takav je zakon.dok od deonicara neko nema za lekove,u njegovom voznom parku neki model vredi blizu 100 000 eur,ili trosi na sponzorstva,za nagrade najuzih pulena,i ko zna na cega jos,samo na kraju godine uvek na nuli.a sto se tice spora,valjda ima oko sebe pravni tim koji zna da sastavi ugovor koji osigura sigurnu naplatu,jer ti pravnici znaju sastavit izvestaje za sastanak deonicara da nas ubede da je sve bajno samo nazalost para, za nas nema.
Nikola Odgovori
Da li ja to dobro razumem: raspiše se javna nabavka "Vojput" dobije poslove izgradnje puteva - na naplati, raspise se javna nabavka za održavanje puteva u koju spada grebanje asfalta, "Vojput" dobije poslove grebanja asfalta - naplati, raspiše se nabavka za nasipanje ulica tucanikom "Vojput" dobije poslove i umesto tucanik proda gradu grebani asfalt koji mu je bio plaćen da ukloni - plati mu se. Gde je nadzor u svemu ovome? Ko je ovde lud?
Miomir Odgovori
Tuzno je videti saku ljudi koji komentarisu negativno i kojima je drago sto je neko posten i vodi jednu od najuspesnijih firmi u Subotici , i podrzava lopove iz lokalne samouprave sve zbog ljubomore. Podrska za VOJPUT i za sve vredne i postene radnike.
stormwatch Odgovori
Od gospodina "diraktor" bi se ponesto moglo i nauciti.
Jovo Odgovori
Gospodo , postoji tehnicka komisija , (neznam da iko zna ko su n jeni clanovi , a koja sigurno dobija platu)i ta tehnicka komisija treba posle zavrsenih radova da proveri kvalitet i da upotrebnu dozvolu .Ko je dao upotrebnu dozvolu odmah da se utvrdi i pokrene krivicna prijava protiv istoga.Stvar je prosta samo u opstini namerno rastezu i zavlace da bi se prividno zagubio svaki tag i onda puj pike.
imre Odgovori
samo naprev vojput.. neko mora nesto da preduzme protiv bahate gradske vlasti!!!!
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.