Komentara: 15
Pregleda: 4505

Vojinović: Spašena je levica

20.03.2014. u 14:25h
Izvor: RTV City
Koalicija oko SPS-a zadovoljna je izbornim rezultatom. Drugo mesto po snazi u republici, drugo mesto u pokrajini i četvrto mesto u Subotici gde su osvojili više glasova nego 2012. su pokazatelj da ova koalicija ostaje jak igrač na političkoj sceni u trenutku kada mnogim strankama preti nestanak, ocenjuje Okružni odbor SPS-a.
Vojinović: Spašena je levica

Predsednik OO SPS-a Slobodan Vojinović smatra da su izbori pokazali da je levica spašena jer su mnoge druge stranke koje deluju više od dve decenije ostale van parlamenta. Sve je sad u rukama SNS a SPS je spreman da učestvuje u republičkoj vlasti ali i da bude opozicija, što ne bi trebalo da promeni odnose dve stranke na lokalu.

„Politička scena u Srbiji mora da se ukrupnjava. Ljudski je da čestitamo naprednjacima na rezultatima i SVM-u, na ovom prostoru, jer vidite da je ta opcija koja je formirana pre 2-3 meseca u suštini bila prava istina, pun pogodak.“ - zaključuje Slobodan Vojinović, predsednik Okružnog odbora SPS-a.

Rezultat u Subotici ocenjuju kao dobar jer su dobili više glasova nego prošli put ali se statistika stranke i Gradske izborne komisije ne poklapa za oko 500 glasova pa će SPS tražiti prebrojavanje. Odziv birača u Subotici je ocenjen kao zabrinjavajući jer je glasalo svega 48% građana što se tumači ili slabom ponudom ili opštim nezadovoljstvom. Činjenica da je bilo preko 2.000 nevažećih listića je alarmantna ali možda je došlo i do nekih manipulacija, smtraju u SPS-u.

Vojinović: Spašena je levica

Slobodan Vojinović, SPS

Politička scena u Subotici je jasna, mnogi će sa nje nestati i SPS se nada da će se sada promeniti i situacija da se od politike najbolje živi i da se ni za šta ne odgovara. Rezultat do nedavno vladajućih stranaka u gradu Vojinović tumači kao reakciju naroda na ono što je urađeno odnosno što nije urađeno dok su te stranke bile na vlasti.

Vlast u pokrajini ne može opstati jer za to nema logike budući da je DS u Vojvodini dobila svega 5% glasova, smatra Vojinović. Da li će Bojan Pajtić podneti ostavku ili će se stvari prelomiti na pitanju Statuta Vojvodine ostaje da se reši u narednim nedeljama ali stav SPS-a ostaje isti.

„Mi smo i tu jedan ozbiljan i stabilan faktor i mi za jotu nećemo promeniti stav oko pokrajine. Pokrajini sva prava u okviru Srbije, regulisana Ustavom, zakonom i pokrajinskim Statutom.“ - dodaj Vojinović

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 10 godina i 1 mesec
Komentara: 15
Pregleda: 4505
Povezane teme

sps

sps subotica

socijalistička partija srbije

parlamentarni izbori

Slobodan Vojinović

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.