• Pregleda: 3762

Vojinović: Spašena je levica

Koalicija oko SPS-a zadovoljna je izbornim rezultatom. Drugo mesto po snazi u republici, drugo mesto u pokrajini i četvrto mesto u Subotici gde su osvojili više glasova nego 2012. su pokazatelj da ova koalicija ostaje jak igrač na političkoj sceni u trenutku kada mnogim strankama preti nestanak, ocenjuje Okružni odbor SPS-a.
Vojinović: Spašena je levica

Predsednik OO SPS-a Slobodan Vojinović smatra da su izbori pokazali da je levica spašena jer su mnoge druge stranke koje deluju više od dve decenije ostale van parlamenta. Sve je sad u rukama SNS a SPS je spreman da učestvuje u republičkoj vlasti ali i da bude opozicija, što ne bi trebalo da promeni odnose dve stranke na lokalu.

„Politička scena u Srbiji mora da se ukrupnjava. Ljudski je da čestitamo naprednjacima na rezultatima i SVM-u, na ovom prostoru, jer vidite da je ta opcija koja je formirana pre 2-3 meseca u suštini bila prava istina, pun pogodak.“ - zaključuje Slobodan Vojinović, predsednik Okružnog odbora SPS-a.

Rezultat u Subotici ocenjuju kao dobar jer su dobili više glasova nego prošli put ali se statistika stranke i Gradske izborne komisije ne poklapa za oko 500 glasova pa će SPS tražiti prebrojavanje. Odziv birača u Subotici je ocenjen kao zabrinjavajući jer je glasalo svega 48% građana što se tumači ili slabom ponudom ili opštim nezadovoljstvom. Činjenica da je bilo preko 2.000 nevažećih listića je alarmantna ali možda je došlo i do nekih manipulacija, smtraju u SPS-u.

Slobodan Vojinović, SPS

Politička scena u Subotici je jasna, mnogi će sa nje nestati i SPS se nada da će se sada promeniti i situacija da se od politike najbolje živi i da se ni za šta ne odgovara. Rezultat do nedavno vladajućih stranaka u gradu Vojinović tumači kao reakciju naroda na ono što je urađeno odnosno što nije urađeno dok su te stranke bile na vlasti.

Vlast u pokrajini ne može opstati jer za to nema logike budući da je DS u Vojvodini dobila svega 5% glasova, smatra Vojinović. Da li će Bojan Pajtić podneti ostavku ili će se stvari prelomiti na pitanju Statuta Vojvodine ostaje da se reši u narednim nedeljama ali stav SPS-a ostaje isti.

„Mi smo i tu jedan ozbiljan i stabilan faktor i mi za jotu nećemo promeniti stav oko pokrajine. Pokrajini sva prava u okviru Srbije, regulisana Ustavom, zakonom i pokrajinskim Statutom.“ - dodaj Vojinović

Izvor: RTV City

povezane teme

15
ffilozzoff Odgovori
Voleo bi IZBORE u Subotici i da bude VELIKA izlaznost,pa necete preci cenzus!!!! Nemojte se "kititi"tudjim perjem,jer su za vasu koaliciju glasali penzioneri u SU,a za VAS NIKO!!!!! Voleo bi da nova SRPSKA vlada zadje sa proverom korupcije i kriminala duboko u proslost u SU !! MASKE MORAJU PASTI!!!!!
nenad Odgovori
A jeli Vojinoviću, stučnjaku, poštenjačino, kako napreduje taj naš 29. Novembar? Radi li to?
[*...*]
ikom Odgovori
Mislim da će se uskoro pokazati koliko ste jaki, verovatno ste jaki po nekim drugim stvarima, nikako ne po socijalnoj pravdi i boljitku građana.
Alvatna Odgovori
[*...*]Hvalite me usta moja. Kome vi uopste trebate?
N Odgovori
Tačno.Spašena je levica ulaskom u koaliciju sa penzionerima.Čik odreknite se PUPSa.Neće Vas biti nigde.
Analitičar po"četnik" Odgovori
Drugovi socijalisti znamo da kiptite od stručnjaka ali nam objasnite kako je cca 560.000 glasova < od cca 480.000 glasova.Ili kako je cca 4600 glasova < cca 3900 glasova.Podaci su komparacija rezultata 2012-2014.Ovakve izjave ne treba da čude s obzirom od koga dolaze.Ili je u pitanju znanje koje poseduju isključivo članovi SPS-a.Građani treba da ih konsultuju gde su učili školu da ih njih posavetuju.
Paja Bakšiš Odgovori
Pa pa socijalisti.Letite iz vlasti na republici a bogami ćete i iz lokala.A na pokrajini ćete tek videti šta građani misle o Vama kad se "DON IZ PLJEVALJA" ispovedi na Sudu u ponedeljak.Nego vidite šta ćete sa članovima koji su već u redu kod SNS-a da sačuvaju fotelje.Nadam se da ćete sledeći put konsultovati gerontološki klub pri kandidaturi člana za narodnog poslanika.Možda Vam Ivanišević da kvalitenijeg kandidata sa manje putera na glavi.A moguće je da će se politički protivnici ponovo radovati ako SPS opet kandiduje vedetu iz plejade "uspešnih i afirmisanih" menadžera.
Milan024 Odgovori
....spasene su vaše guzice, Vojinovicu, i to zahvaljujući penzionerima. Ostavke bre,,, i to sto pre..!!!
Alvatna Odgovori
Jos i sada mi ozvanja vase saopstenje kako ce te se zalozitii na preispitanju privatizacije i ozivlja-
vanju rada nekih preduzeca. Da li je moguce tako javno pandrljati, a u stvarnosti nista da uraditi
od onog sto ste udarili na sva zvona.
sos Odgovori
vojinovicu,samo se ti nadaj i raduj uspjehu koji postigose sps,sakriven iza ledja penzionera.valda ce jednog dana i penzioneri SHVATITI.

ps.
sta ono bese sa tvojim Europskim unapredjenjem ???
daki Odgovori
Nadam se skorijim izborima u gradu,pa da ova doticna gospoda napokon napuste pozicije iz javnih ustanova i preduzeca,mislim da im je vreme,a i onim njihovim sledbenicima,partijskim vojnicima.
radijalac Odgovori
Ova desavanja najbolj i ne kommentarisati,jer pravo misljenje nikada necete smeti izneti za svoju bezbednost
earthworker Odgovori
kako te nije sramota, imas 100 godina a lazes.
Malkom Muharem Odgovori
Ovi su prolupali kad poraz slave ko pobedu!
ogorčeni Odgovori
Ovo je jedno užasno obezvređivanje ideje SOCIJALNE PRAVDE od osobe koja svojim delovanjem
više pripada krajnjoj desnici .Neka navede samo jedan primer svog uspešnog delovanja po bilo kom pitanju od opšteg značaja .Dela govore a ne prazne priče i hvaljenje bez osnova .
Gospodo iz SPS -a zašto u ime stranke izjave za javnost daju osobe koje ne doprinose vašoj
popularnosti nego samo izazivaju revolt javnosti .
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.