Komentara: 0
Pregleda: 3855

Voda u bazenu bakteriološki ispravan

21.01.2009. u 08:03h
<p>Gradski bazen,Dudova &scaron;uma,otvoren je svakodnevno kako za građane tako i sportiste. &Scaron;kolska deca koja dodju na plivanje zajedno sa profesorom imaju popust,tako da sat vremena iznosi hiljadu dinara.</p>
Voda u bazenu bakteriološki ispravan

Voda je bakteriološki ispravna i proverava se svake dve nedelje a u zimskom periodu mesecno jednom se proverava.

U zimskom periodu temperatura vode iznosi 26 stepeni a ponekad i nesto više,dok je temperatura vazduha nešto niža u odnosu na vodu. Ovakva klima odgovara i plivačima koji se rekreativno bave ovim sportom kao i sportistima. Od ove godine obezbeđeni su i utikači,zahvaljujući kojima su svi naši sugrađani u prilici da osuše kosu. Hlor se n a bezenu Dudova šuma dodaje vodi u kontinuitetu i na svakih dva sata se meri njena količina u vodi.

U toku prošle godine Zavod za javno zdravlje sa teritorije Severnobačkog okruga je pregledao 77 uzoraka iz javnih,polujavnih i privatnih bazena od kojih je deset uzoraka bilo neispravno. Bazeni koji imaju dobru hidrauliku voda je najčešće bakteriološki ispravna. Takođe,na ispravnost utiče i redovno čišćenje,dopunjavanje i izmena vode. Roditelji treba pre kupanja da odvedu decu do toaleta kao i da obrate pažnju da se deca ne zadržavaju dugo u vodi. Trenutno kvalitet vode na bezenu Dudova šuma je na zavidnom nivou.

Sanitarna inspekcija izdaje naredbu da JKP Stadion redovno nosi uzorak voda na proveru kvaliteta. Prema pravilniku u zimskom periodu obavezna je kontrola vode jednom mesečno dok u letnjim periodima jednom nedeljno ili u dve nedelje jednom. Vrši se i kompletan nadzor i pratećih objekata poput sanitarnih čvorova,tuševa a uslovi su na ivici izdržljivosti.

Bazen je za građane otvoren svaki dan od 6 do 7i30 i od 13 do 17 sati,dok je vikendom otvoren od 12 do 19 h. Cena ulaznica je 110 dinara a za penzinere mesečna karta iznosi 500 dinara.

Postavljeno pre 15 godina i 3 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 3855
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.