Komentara: 0
Pregleda: 1726

Voda iz njiva se povlači

09.06.2010. u 18:02h
Izvor: Dnevnik "Danas"
Voda iz njiva se povlači

U Vojvodini je od ukupno 1.460 kilometara odbrambene linije, trenutno u odbrani 985,59 kilometara nasipa. Pod merama redovne odbrane obuhvaćeno je 972,53, dok se vanredna odbrana sprovodi na 13,06 kilometara, i to na vodotoku Plazović i na Letnjem nasipu „Đala", na Tisi, saopštavaju iz javnog preduzeća Vodevojvodine.

Na Dunavu, Tisi i Savi vodostaji su u porastu, dok se na banatskim vodotocima beleži stagnacija ili opadanje vodostaja.

Zbog najave Republičkog hidrometeorološkog zavoda da će Dunav kod Bezdana u petak 11. juna dostići 715 centimetra, Vodevojvodine, u saradnji sa vodoprivrednim preduzećima na terenu preduzimaju sve preventivne mere kako to područje ne bi bilo ugroženo. One podrazumevaju detaljan pregled odbrambenih objekata i intervencije na nasipu i prinasipskom pojasu, prvenstveno na lokalitetima na kojima su u prethodnim odbranama registrovana oštećenja, procurenja, izvori, prokvašenja, kao i analizu plana odbrane na ovim lokalitetima. Preduzima se takođe i danonoćni obilazak odbrambenih linija, saopštavaju iz Vodavojvodine.

Zbog izuzetno velikih količina padavina, na području Vojvodine sprovodi se i odbrana od unutrašnjih voda i to na velikom delu Pokrajine. U pogonu su crpne stanice i mobilne pumpe velikog kapaciteta, prevashodno na najugroženijim lokacijama koje danonoćno rade, ali je primetno da se voda polako povlači.

Izvor: Dnevnik "Danas"
Postavljeno pre 13 godina i 10 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1726
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.