Komentara: 24
Pregleda: 8396
Foto

Voćari iz Tavankuta predočili svoje probleme funkcionerima

16.02.2022. u 12:38h
Izvor: Subotica.com
Voćari iz Tavankuta predočili svoje probleme funkcionerima

Proizvođači voća iz Tavankuta, okupljeni u gazdinstvu „Su fruit“, razgovarali su danas o gorućim problemima sa ministrom poljoprivrede Branislavom Nedimovićem, Čedomirom Božićem, pokrajinskim sekretarom za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, i gradonačelnikom Stevanom Bakićem.

- Najveći problem je nedostatak prerađivačkih kapaciteta. Nekada je „Medoprodukt“ uspevao da preradi sve što je proizvelo naše malo selo, ali sada nemamo i voćarstvo je u velikom problemu zbog toga. Nadam se da ćemo u narednom periodu naći način da se ovaj problem prevaziđe i da ćemo naći plasman koji je siguran za našu industrijsku robu – kaže Tatjana Vidaković Vizin.

Voćari iz Tavankuta predočili svoje probleme funkcionerima

Porodično gazdinstvo „Su fruit“ vode porodice Stantić i Vizin postoji već deceniju i bavi se otkupom, pakovanjem, hlađenjem i daljom prodajom svežeg voća i povrća.

- Naš cilj je da spojimo proizvođača do kupca.Oko 70 odsto robe završi na teritoriji Rusije a ostatak u zemljama regiona – dodaje menadžer Goran Stantić.

Čedomir Božić, pokrajinski sekretara za poljoprivredu, podsetio je da su do petka otvoreni pojedini konkursi.

Voćari iz Tavankuta predočili svoje probleme funkcionerima

- Najvažniji je za navodnjavanje 370 miliona dinara, ulaganje u fizičku imovinu 242 miliona, objavljen je konkurs za mlade od 200 miliona, gde početnici u poljoprivredi mogu da ostvare povraćaj sredstava od čak  90 odsto – poručio je Božić.

Gradonačelnik Stevan Bakić istakao je da je veoma značajno što pored kvalitetnog uzgajanja voća i povrća, postoje i adekvatni smeštajni kapaciteti, pakovanje i izvoz.

Voćari iz Tavankuta predočili svoje probleme funkcionerima

- Živa reč naših poljoprivrednika je za lokalnu samoupravu i resorno ministarstvo  izuzetno značajna jer međunarodne okolnosti i uslovi tržišta se stalno menjaju i jako je bitno da postoji kvalitetna komunikacija – smatra Bakić. – Ovakva porodična preduzeća su budućnost Srbije i Subotice jer najveći deo svojih proizvoda izvoze na zahtevno tržište Ruske federacije, dobro su tehnički opremljeni. To je vizija buduće Srbije i njenog razvoja.

Izvor: Subotica.com
Poseta poljoprivrednom gazdinstvu u Gornjem Tavankutu Poseta poljoprivrednom gazdinstvu u Gornjem Tavankutu Poseta poljoprivrednom gazdinstvu u Gornjem Tavankutu Poseta poljoprivrednom gazdinstvu u Gornjem Tavankutu Poseta poljoprivrednom gazdinstvu u Gornjem Tavankutu Poseta poljoprivrednom gazdinstvu u Gornjem Tavankutu Poseta poljoprivrednom gazdinstvu u Gornjem Tavankutu Poseta poljoprivrednom gazdinstvu u Gornjem Tavankutu
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 godine i 2 meseca
Komentara: 24
Pregleda: 8396
Povezane teme

proizvođači jabuka

stevan bakić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.