• Pregleda: 1761

Visoka koncentracija polena leske

Tokom protekle nedelje, od jakih alergena u vazduhu zabeležena je visoka koncentracija polena leske, dok su ostala drveća beležila nisku koncentraciju polena u vazduhu.
Visoka koncentracija polena leske

Prema izveštaju o aerobiološkom ispitivanju Zavoda za javno zdravlje Subotica, početkom protekle sedmice u vazduhu je zabeleženo više od 100 polenovih zrna leske po metru kubnom vazduha, što predstavlja visoku koncentraciju. Kako je nedelja odmicala, koncentracija se postepeno smanjivala na nisku, te je na kraju sedmice zabeleženo do 60 polenovih zrna leske po metru kubnom vazduha.

Kada su u pitanju ostala drveća, poput jove, čempresa, jasena i brestova, tokom protekle nedelje beležila su nisku koncentraciju polena u vazduhu, te su mogla da izazovu alergijsku reakciju samo kod izuzetno osetljivih osoba.

Prema prognozi Zavoda za javno zdravlje Subotica za ovu sedmicu, visoku koncentraciju beležiće leska i jova, umerenu čempresi, dok će ostala drveća beležiti nisu koncentraciju polena u vazduhu.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

3
Istina... Odgovori
Pravo kod "lekara"!
bona fide Odgovori
Ma gde je tolika leska u Subotici?
Promenite instrumente.
Zoran Odgovori
Ulje od crnog kima pomaže, Thank me later....
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.