Komentara: 0
Pregleda: 2891

Visoka koncentracija polena koprive

07.07.2020. u 09:26h
Izvor: Subotica.com
Tokom protekle nedelje, u vazduhu je zabeležena visoka koncentracija polena koprive, dok su trave, ostali korovi i drveća beležili nisku koncentraciju polena u vazduhu.
Visoka koncentracija polena koprive

Prema izveštaju o aerobiološkom ispitivanju Zavoda za javno zdravlje Subotica, početkom prošle nedelje u vazduhu je zabeleženo više od 60 polenovih zrna koprive po metru kubnom vazduha. Međutim, zbog padavina koje su usledile u narednim danima, koncentracija se smanjila na nisku, da bi krajem nedelje porasla na visoku.

Kada su u pitanju trave, ostali korovi i drveća, poput konoplje, štireva, čempresa, dudovca, četinara, bokvica, kiselica i lipa, tokom protekle nedelje beležili su veoma nisku koncentraciju ili čak njihov polen nije ni bio registrovan u atmosferi, te su mogli da izazovu alergijsku reakciju samo kod izuzetno osetljivih osoba.

Kada je u pitanju ambrozija, iako još uvek ima nisku koncentraciju, polako počinje da se registruje više dana u nedelji, dok se za dve sedmice očekuje da uspostavi kontinuitet u emisiji polena.

Prema prognozi Zavoda za javno zdravlje Subotica za ovu sedmicu, visoku koncentraciju imaće kopriva, dok će trave, ostali korovi i drveća beležiti nisku koncentraciju polena u vazduhu.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 mesec i 20 časova
Komentara: 0
Pregleda: 2891
Povezana vest
Povezane teme
zavod za javno zdravlje sezona alergija polen kopriva
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.