Komentara: 0
Pregleda: 532

Visoka koncentracija polena koprive

18.06.2019. u 00:00h
Izvor: Subotica.com
Tokom protekle nedelje, u vazduhu je zabeležena visoka koncentracija polena koprive, dok su trave beležile umerenu, a drveća i ostali korovi nisku koncentraciju polena u vazduhu.
Visoka koncentracija polena koprive

Prema izveštaju o aerobiološkom ispitivanju Zavoda za javno zdravlje Subotica, tokom prošle nedelje u vazduhu je zabeleženo više od 30 polenovih zrna koprive po metru kubnom vazduha. Ovako visoka koncentracija ovog alergena može izazvati veoma jake alergijske reakcije.

Protekle sedmice zabeležena je umerena koncentracija polena trave, odnosno do 60 polenovih zrna po metru kubnog vazduha, koja kod većine alergičnih osoba može izazvati alergijsku reakciju.

Drveća i ostali korovi, poput konoplje, štireva, čempresa, borova, bokvice, hrasta, kiselice i lipe, tokom protekle nedelje beležili su nisku koncentraciju ili čak njihov polen nije ni bio registrovan u atmosferi, te su mogli da izazovu alergijsku reakciju samo kod izuzetno osetljivih osoba.

Prema prognozi Zavoda za javno zdravlje Subotica za ovu sedmicu, visoku koncentraciju imaće kopriva i trave, dok će drveća i ostali korovi beležiti nisu koncentraciju polena u vazduhu.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 11 meseci i 1 nedelju
Komentara: 0
Pregleda: 532
Povezane teme
zavod za javno zdravlje sezona alergija polen kopriva
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.