Komentara: 4
Pregleda: 1803

Visoka koncentracija polena ambrozije i koprive u vazduhu

05.09.2018. u 13:14h
Izvor: Subotica.com
Tokom protekle nedelje, od jakih alergena u vazduhu zabeležena je visoka koncentracija polena ambrozije, dok je od slabih registrovana visoka koncentracija polena koprive.
Visoka koncentracija polena ambrozije i koprive u vazduhu

Prema izveštaju o aerobiološkom ispitivanju Zavoda za javno zdravlje Subotica, tokom prošle nedelje u vazduhu je zabeleženo više od 30 polenovih zrna ambrozije i korpive po metru kubnom vazduha. Ovako visoka koncentracija ovih korovskih biljaka može da izazove veoma jake i burne reakcije kod alergičnih osoba.

Kada su u pitanju trave i druge korovske biljke, poput pelena, konoplje, štireva i pepeljuge, tokom protekle nedelje beležile su nisku do umerenu koncentraciju, te su mogle da izazovu reakciju kod većine alergičnih osoba i onih koje su izuzetno osetljive na ove alergene.

Prema prognozi Zavoda za javno zdravlje Subotica za ovu sedmicu, visoku koncentraciju imaće ambrozija, dok će trave i ostale korovske biljke beležiti nisku koncentraciju.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 7 meseci
Komentara: 4
Pregleda: 1803
Povezane teme

zavod za javno zdravlje

ambrozija

sezona alergija

polen

kopriva

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.