Komentara: 26
Pregleda: 11840

Viši sud presudio - direktorica BIS-a kriva za mobing

17.07.2014. u 13:41h
Izvor: RTV Yueco
U Subotici je dobijena još jedna presuda za zlostavljanje na radu. Tužiteljka Koraljka Obradović dobila je spor protiv d.o.o. Biznis inkubatora iz Subotice. Viši sud u Subotici je doneo presudu kojom se delimično usvaja tužbeni zahtev i utvrđuje da je tužiteljica Koraljka Obradović u dužem vremenskom periodu zlostavljana na radu od strane Ildiko Zedi, direktorke subotičkog BIS-a.
Viši sud presudio - direktorica BIS-a kriva za mobing

U presudi koja je objavljena u novinama “Danas” se navodi da je tužiteljka zlostavljana od strane Ildiko Zedi najintezivnije u periodu od 28. novembra 2011. godine do 26. aprila 2012. godine tako što je ponižavana, omalovažavana i izolovana, i od nje su skrivanje informacije od značaja za rad, nije joj omogućeno da obavlja poslove za koje je zadužena, a sve u cilju povrede ugleda i dostajanstva ličnosti.

Viši sud je u presudi anredio da zabranjuje zlostavljanje tužiteljice na opisan način i bilo koji drugi način i tuženi se obavezuje da tužiteljici nadoknadi nematerijalnu štetu u iznosu od ukupno 200.000 dinara, piše u obrazloženju presude.

Tužena je dužna da uplati žrtvi i 100.000 dinara zbog duševnog bola povrede časti i ugleda i na osnovu pretrpljenog straha, ali i naknadu troškova postupka u visini do 218.534 dinara, sve u roku od osam dana, dok u slučaju docnje treba da plati i kamate od dana presuđenja 1. aprila  2014.godine.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 9 godina i 9 meseci
Komentara: 26
Pregleda: 11840
Povezane teme

biznis inkubator

mobing

poslovni inkubator subotica

ildiko zedi

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.