Komentara: 5
Pregleda: 7846

Višečasovna čekanja na Horgošu

19.07.2014. u 23:05h
Izvor: RTV Yueco
Na graničnom prelazu Horgoš danas u prepodnevnim časovima čekalo se u proseku po tri sata na ulazak u Srbiju, odnosno ulazak u Mađarsku. Velike gužve su sa mađarske strane granice, gde se čekalo i po nekoliko sati na ulaz, odnosno izlaz iz ove zemlje, dok je nešto povoljnija situacija na srpskoj strani granice gde se na ulazak u Srbiju čekalo oko sat vremena, dok na izlazu iz Srbije nisu evidentirane veće gužve. Međutim, subjektivni osećaj pojedinih putnika koje smo anketirali na prelazu jeste da su čekali i po pet – šest sati da izađu iz Mađarske i uđu u Srbiju.
Višečasovna čekanja na Horgošu

Gastarbajteri na putu ka zavičaju, državljani Nemačke i Austrije na proputovanju i tek po neki automobil sa tablicama Srbije. Svi oni čekali su danas po nekoliko sati na granici. Prvo više od sata da izađu iz Mađarske, pa još toliko da uđu u Srbiju i nastave dalje put. Sa druge strane granice, tek po neki automobil na izlazu iz Srbije i kilometarska kolona kod prelaza Reske na ulazu u Mađarsku.

U Graničnoj policiji na Horgošu kažu da je ovo uobičajeno vreme kada je povećan intenzitet saobraćaja na ovom prelazu, pa je zbog toga u funkciji svih šest traka na ulazu u Srbiju, uz maksimalno angažovanje pripadnika policije. Broj putnika u prvih šest meseci ove godine na graničnom prelazu na sličnom nivou, dok je broj vozila za 12 odsto manji u odnosu na isti period prošle godine kada je preko prelaza prešlo 3,2 miliona putnika, 650.000 putničkih vozila, 30.000 autobusa i 150.000 teretnih vozila.

U Carinskoj ispostavi Horgoš procenjuju da su ukupna zadržavanja na srpskoj i mađarskoj strani danas pre podne bila oko tri sata. I carina i policija reporučuju korišćenje alternativnih graničnih prelaza – Bajmok, Đala, Bački Vinogradi i Kelebija. Pored redovne granične kontole, i pored povećanog intenziteta saobraćaja, Granična policija je u dosadašnjem toku godine zaplenila preko 90 kilorama narkotika, dok su u saradnji sa Upravom carine sprečili šverc robe vredne preko 13 miliona dinara.

Vozačima se preporučuje da obrate pažnju na ograničenja brzine, s obzirom da je pojačana radarska kontrola policije na auto-putu ka Horgošu.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 9 godina i 8 meseci
Komentara: 5
Pregleda: 7846
Povezane teme

granični prelaz horgoš

horgoš autoput

horgoš

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.