• Pregleda: 1108

Više od dve stotine boksera na 37. "Vojvođanskoj zlatnoj rukavici"

U Hali sportova juče je svečano otvoreno 37. izdanje "Vojvođanske zlatne rukavice" za mlade (17 i 18 godina), nakon čega su usledile eliminacione borbe. Turnir traje do nedelje, kada su zakazani mečevi za medalje.
Više od dve stotine boksera na 37. "Vojvođanskoj zlatnoj rukavici"

"Vojvođanska zlatna rukavica", jedan od najprestižnijih svetskih turnira u Olimpijskom boksu za omladinske selekcije, prvi put je održan 1980. godine u Subotici, a pored severa Bačke pretežno je održavan u Novom Sadu. Prvi osvajač je bio Subotičanin Branko Ivanović. Ove godine nažalost neće biti boksera iz Subotice, s obzirom da su Mihajlo Milić i Vukašin Drača povređeni.

Ove godine prijavljeno je preko dve stotine boksera u muškoj i ženskoj konurenciji, iz ukupno 22 države sveta. Pored Srbije, koja će na tradicionalnom prestižnom turniru nastupiti sa 20 takmičara, za vajviše plasmane boriće se takmičari iz Argentine, Bosne i Hercegovine, Brazila, Bugarske, Hrvatske, Grčke, Mađarske, Indije, Italije, Kazahstana, Litvanije, Mongolije, Severne Makedonije, Crne Gore, Poljske, Rumunije, Rusije, Škotske, Slovenije, Turske i Ukrajine.

O snazi ovog takmičenja govori i činjenica da će se za pobedničko postolje u raznim kategorijama boriti devet nosilaca zlatnih medalja sa šampionata Evrope za mlade (EUBC), kao i veliki broj srebrnih i bronzanih boks ratnika Evrope, ali i sveta.

Turnir u Subotici je ujedno jedan od završnih provera pred dolazeći EUBC Prvenstvo mladih Evropske konfederacije, koji će se održati u Sofiji od 2. do 11. septembra.

Turnir je otvorio Nemanja Simović, član Gradskog veća zadužen za sport i omladinu, poželevši borcima i gostima našeg grada dobre mečeve, prijatan boravak i lepe uspomene iz Subotice.

- Dobrodošli u grad sportova, grad koji uvek sa zadovoljstvom prihvata domaćinstvo prestižnih sportskkh manifestacija. Zahvaljujem se, pre svega Bokserskom savezu Srbije koji je u Subotici prepoznao dobrog partnera, ali i tehničkom organizatoru Bokserskom klubu "Spartak", koji je učini sve da kroz dobru organizaciju učini svima gostima da se dobro osećaju u našem gradu - rekao je SImović

Danas nastupa čak 11 boraca iz Srbije. U ringu A, od  13 časova, boksuje Aličić kao peta, a Arsić kao šesta borba, dok u ringu B, boksuje Memić kao sedma borba po redu. U popodnevnoj seansi, od 16.30 časova, u ringu A boksuju Karabegović (druga borba), Timotijević (peta borba), pa međusobno Vojvodić i Lazarević (šesta borba) te Drinčić (borba 11). U ringu B boksuje Camović (peta borba), Drača (deseta) i superteškaš Nikolić kao borba br 13.

Prošlogodišnje izdanje međunarodnog bokserskog turnira proteklo je u dominaciji reprezentacije Indije. Najvrednije priznanje „Vojvođanske zlatne rukavice" osvojio je mladi reprezentativac Tajlanda, Banafon Panon, dok je kod juniorki ta nagrada otišla u ruke Indijke Laliti.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.