Komentara: 2
Pregleda: 4520

Više od 60% maturanata Srednje medicinske škole nastavlja školovanje u obrazovnom profilu

08.04.2013. u 20:29h
Izvor: RTV Yueco
Srednja medicinska škola Subotica u svom planu I programu ima 8 obrazovnih profila, od čega je 7 u trajanju od 4 godine, a 1 od tri godine. Trenutno školu pohađa 628 đaka, a njih 128 su maturanti.
Više od 60% maturanata Srednje medicinske škole nastavlja školovanje u obrazovnom profilu

Podaci kojima škola raspolaže pokazuju da je u poslednjih nekoliko godina više od 50% maturanata nastavilo školovanje. Srednju medicinsku školu ove godine završava 128 đaka. U pitanju su dva odeljenja smer medicinska sestra tehničar, jedno odeljenje medicinska sestra vaspitač I jedno stomatološki tehničar. Maturanti iz odeljenja medicinska sestra tehničar zadovoljni su izborom zanimanja koji su napravili pre četiri godine.

Srednju medicinsku školu trenutno pohađa 628 đaka raspoređenih u 8 obrazovnih profila: medicinska sestra tehničar, farmaceutski tehničar, kozmetički tehničar, medicinska sestra vaspitač, stomatološki tehničar I sanitarno-ekološki tehničar, odeljenje koje postoji od ove školske godine. Jedini trogodišnji obrazovni profil u školi je odeljenje za ženskog frizera. Prošle školske godine u prvi razred upisano je 150 učenika u 5 odeljenja škole.

Prema podacima psihologa u Srednjoj medicinskoj školi pre 2-3 godine preko 60% maturanata nastavilo je školovanje, a prošle godine je od ukupno 111 maturanata njih 50% upisalo fakultet. Prema podacima iz škole, učenici upisuju sledeće fakultete: biologiju, farmaciju, biohemiju, medicinski fakultet, ali I žurnalistiku I matematiku.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 2 nedelje
Komentara: 2
Pregleda: 4520
Povezane teme

medicinska srednja škola

srednja medicinska škola

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.