Komentara: 1
Pregleda: 4827

Više od 50 vozila na VII Međunarodnom susretu i reliju oldtajmera

31.05.2017. u 15:25h
Izvor: Subotica.com
Međunarodni susret i reli oldtajmer vozila, održaće se za vikend, 3. i 4. juna, u Subotici i Kanjiži. Ovo je sedmi susret ljubitelja oldtajmera u kojem će učestvovati više od 50 vozila.
Više od 50 vozila na VII Međunarodnom susretu i reliju oldtajmera

U Međunarodnom susretu i reli vožnji oldtajmera, učestvovaće više od 50 vozila, tačnije 45 automobila i 7 motocikala, iz 20-tih pa do 70-tih godina prošlog veka.

- Ove godine imaćemo specijalnu priliku da budemo domaćini automobilu koji je proizveden davne 1917. godine. U pitanju je automobil ford T, koji će svoj 100-ti rođendan proslaviti na našem susretu u Subotici - rekao je Teufik Isaković, predsednik Međunarodnog oldtajmer kluba „Subotica“, na konferenciji za medije.

Susret oldtajmera, tradicionalno je propraćen reli vožnjom, koja će ove godine ići do Kanjiže, gde će vozila biti izložena dva sata. Nakon toga sledi povratak u Suboticu, gde će na Prozivci, Pešačkoj promenadi ispred Bazena Prozivka, vozila biti izložena od 18 do 20 časova. Zainteresovanim građanima biće omogućemo da se slikaju unutar vozila.

Sutradan, u nedelju, vozači oldtajmera sastaće se ispred Gradske kuće u 10 časova, gde će vozila biti izložena do 13 časova. Tada će, u Velikoj većnici Gradske kuće, učesnicima susreta biti uručeni posebni pehari.

Više od 50 vozila na VII Međunarodnom susretu i reliju oldtajmera

- Svaki vlasnik vozila dobiće prigodan pehar, kao uspomenu sa susreta, dok će poseban pehar dobiti gospodin iz Mađarske, koji dolazi sa automobilom starim 100 godina. Takođe, ove godine jedan mladi bračni par iz Travnika dolazi na susret svojim vozilom, što će istovremeno biti i njihov medeni mesec, pa ćemo se potruditi da i za njih pripremimo prigodan poklon - rekao je Isaković.

Na izložbi će ovog susreta biti manje vozila nego što su organizatori predvideli. Naime, kako ističe Isaković, bilo je predviđeno da sedam vozila dođe iz Makedonije, ali zbog situacije u toj zemlji, doći će samo jedno vozilo iz Skoplja.

Među ostalim učesnicima, biće vozila iz Austrije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Mađarske, a oko 70 odsto učesnika biće iz Hrvatske. Iz naše zemlje, učestvovaće šest vozila, od toga tri iz Beograda, jedan iz Paraćina i dva iz Subotice.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 10 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 4827
Povezane teme

oldtajmer klub subotica

teufik isaković

međunarodni susret i reli oldtajmer vozila

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.