Komentara: 31
Pregleda: 4526

Više od 12 hiljada nezaposlenih u Subotici

12.08.2013. u 18:24h
Izvor: RTV
U Subotici je trenutno nezaposleno 12.016 ljudi, što je za 500 više u odnosu na isti period prošle godine, a u prvih sedam meseci ove godine, zaposlenje je pronašlo 2.911 osoba sa evidencije Nacionale službe za zapošljavanje.
Više od 12 hiljada nezaposlenih u Subotici

Kako je Tanjugu rečeno u filijali ove službe u Subotici, više od četvrtine nezaposlenih na evidenciji čine mladi do 30 godina starosti, a sličan je procenat onih koji imaju više od 50 godina starosti. Broj žena i muškaraca gotovo da je jednak.

Skoro polovina njih ima prvi ili drugi stepen stručne spreme, polovina ima treći ili četvrti stepen, dok je najmanje onih sa fakultetskom diplomom – manje od 10 odsto.

Iako su aktivne mere zapošljavanja ove godine ograničene rebalansom budžeta, u prvih sedam meseci putem javnih radova zaposleno je više od 50 osoba, dok su putem javnih radova za osobe sa invaliditetom zaposlene 24 osobe.

Putem samozapošljavanja 78 nezaposlenih je pokrenulo svoj biznis, a subvencionisano je otvaranje 62 nova radna mesta.

Stručna praksa omogućena je za 65 mladih, obuke na zahtev poslodavca prošlo je 49 osoba, a organizovane su i obuke za osobe sa invaliditetom.

Nacionalna služba za zapošljavanje posredovala je prilikom zapošljavanja pet medicinskih sestara, odnosno tehničara iz Subotice u Nemačkoj.

Krajem jula raspisan je novi konkurs za zapošljavanje ovih kadrova u Nemačkoj, a otvoren je do kraja avgusta.

Izvor: RTV
Postavljeno pre 10 godina i 7 meseci
Komentara: 31
Pregleda: 4526
Povezane teme

Nacionalna služba za zapošljavanje

nezaposlenost

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.