Komentara: 0
Pregleda: 2153

Više novca za Apoteku Subotica

25.01.2011. u 15:16h
Izvor: RTV Yueco
Više novca za Apoteku Subotica

Za ovu godinu iz gradskog budžeta izdvojeno je nešto više od 24 miliona dinara za potrebe Doma zdravlja i Apoteke Subotica, što je za 200 hiljada dinara više nego prošle godine. Apoteka Subotica ove godine iz budžeta će dobiti čak 23 odsto od ukupne sume koja je izdvojena za potrebe zdravstva, čime je u mnogome olakšan njihov rad, za razliku od prošle godine, kada su dobili svega jedan odsto. I Dom zdravlja, ali i Apoteka Subotica već imaju plan i program za ulaganje novca.

Iako se prošle godine finansirala sama, Apoteka Subotica kupila je zgradu u Matije Gupca i otvorila dvadeseti odeljak apoteke u gradu. Sa sadašnjih 5 miliona dinara, koliko će biti izdvojeno za ovu ustanovu, iskoristiće se za adaptaciju apoteke kod Sinagoge, za adaptaciju apoteke na Karađorđevom putu, kao i za apoteke u mesnim zajednicama Peščara i Zorka.

Kada je reč o Domu zdravlja iz budžeta je izdvojeno 19 miliona dinara od čega je 3 miliona rezervisano za dug od prošle godine. Ostatak novca iskoristiće se za sanaciju krova zubne poliklinike, delimično saniranje zgrade “Centar za majku i dete”, za sanaciju priključka vodovoda i kanalizacije u Bikovu i naravno za nabavku medicinske opreme.

U Gradskom veću kažu da imaju dobru saradnju sa svim zdravstvenim institucijama, ali prema zakonu mogu da finansiraju održavanje objekata odnosno nabavku opreme.

Grad finansira i mrtvozorstvo, za šta je izdvojeno 3 miliona dinara, noćno dežurstvo u Hitnoj pomoći, a ono što je novina i pripravnost lekara u vangradskim naseljima.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 13 godina i 3 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 2153
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.