Komentara: 15
Pregleda: 5877

Više migranata iz Indije

30.09.2014. u 17:32h
Izvor: RTV Yueco
U poslednje vreme sve je više migranata koji dolaze iz Indije. Prema podacima sa koji raspolaže Centar za tražioce azila, broj migrana u Subotici nije povećan, ali je promenjena struktura.
Više migranata iz Indije

Pored Indijaca, kojih je sve više i dalje na gradskoj deponiji se skrivaju migranti iz iz Pakistana, Avganistana i iz Somalije. Kriju se na Paliću,gradskoj deponiji, a oni imućniji iznajmljuju stanove u gradu. Njihov jedini cilj je da dođu do zemalja Evropske unije, jer smatraju da ih tamo čeka bolji život.

Sahim Sink je iz Indije, a po zanimanju inženjer. Morao je da napusti svoju rodnu zemlju, jer je bežao od progona. Kaže da mesec dana čeka kako bi došao do Mađarske.

Sahim Sink - “Ja sam iz Indije.Ovde sam već mesec dana. Idem u Mađarsku.”

Sa njim do boljeg života zajedno putuje i Ali Said, koji beži od progona talibana. Njegova zemlja je pogođena ratom i smatra da zaslužuje bolji život.

ali Said- “Moja zemlja živi. Morao sam da dođem ovde. Svaki dan neko dolazi i uzima nešto od nas..”

Kažu da su godinu dana putovali do Subotice i do sada put platili oko 10.000 evra. Niko od tražioca azila ili migranata ne želi da ostane u Srbiji, njihov jedini cilj su zemlje Evropske unije gde se nadaju da će pronaći bolje sutra.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 9 godina i 5 meseci
Komentara: 15
Pregleda: 5877
Povezane teme

migranti

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.