Komentara: 1
Pregleda: 7018

Više cene za iznajmljivanje stanova u Subotici

18.08.2011. u 17:16h
Izvor: RTV Yueco
Više cene za iznajmljivanje stanova u Subotici

U Subotici je sve više stanova za iznajmljivanje što svakako odgovara svima onima koji žive kao podstanari, zbog raznolikog tržišta. Do nedavna jeftina kirija, blago je poskupela, ali i dalje ne odgovara vlasnicima stanova, koji kažu da su nekada od tog prihoda mogli da zadavolje poneke mesečne potrebe, dok je danas to samo simboličan novac. S druge strane prodaja stanova starogranje ili novogradnje drastično je opala, iako je cena kvadrata drastično pala.

Vesna Hajagoš kaže da je u davna srećna vremena kupila stan kako bi, kada porastu, njena deca imala svoj krov nad glavom. Do tada ona je odlučila da ih iznajmljuje. Do pre nekoliko godina novac od kirije znatno je povećavao mesečni budžet, ali sada kada je cena iznajmljivanja, za razliku od tada, pala za 30 do 50 odsto, taj novac jedva da se i oseti u kućnom bužetu. Osim smanjene kirije Vesna kaže da postoji mogućnost još većeg problema ukoliko ne znate kome stan izdajete.

Za razliku od pre dve godine, kada je u Subotici bilo praznih stanova koji nisu mogli da imali svoje podstanare, ove godine situacija je drugačija. Kako se smanjio obim kupaca stanova sa dobijenim kreditima, time se povećao broj lica koja traže stan za iznajmljivanje.

Kada je reč o prodaji stanova, bilo da je novogradnja, ili starogradnja, umnogome je opala. Iako je cena kvadrata starogradnje pala npr na Prozivci ispod 500 eura, na Radijalcu od 550 do 600, u centru grada do 650 eura, nema velike potražnje za kupovinom.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 8 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 7018

Povezana vest

Povezane teme

iznajmljivanje stanova

stanovi u subotici

cena iznajmljivanja stana

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.