Komentara: 0
Pregleda: 2237
Foto

Vinari iz regiona defilovali centrom Subotice

08.08.2021. u 20:46h
Izvor: Subotica.com
U centru grada juče je održan četvrti Međunarodni skup vinskih viteških redova, koji je okupio brojne učesnike iz zemlje i inostranstva.
Vinari iz regiona defilovali centrom Subotice

Manifestaciju je organizovao Vinski viteški red „Sveti Trifun“ iz Bajmoka a sa kolegama iz 25 vinskih viteških redova predstavili su Subotičanima sve tajne proizvodnje i degustacije “Dionisovog pića”.

- Kao što svedoče ukrasi na našoj Gradskoj kući, ovo je kraj u kojem se vekovima ljudi bave voćarstvom, vinogradarstvom i proizvodnjom najkvalitetnijih alkoholnih pića. Ali ovo nije promocija vina i rakije radi njih samih, već smo okupljeni da slavimo tradicionalnu kulturu, zanate i drevna znanja koja obogaćuju i naš savremeni život - istakao je Srđan Samardžić, član Gradskog veća za privredu. - Ime Svetog Trifuna i njegov blagoslov oplemenjuje bavljenje proizvodnjom alkoholnih pića, u kojima se uvek mora uživati sa merom i kulturom. To neka ujedno bude i poruka za ovu priliku – da se zdravimo sa kvalitetnim vinom koje proizvode naši domaćini i njihovi gosti, da to činimo umereno i da uz čašicu probamo i sjajne proizvode proizvođača sira i mesa, koji su takođe sa nama i koji upotpunjuju ovu lepu i prijatnu manifestaciju.

Vinari iz regiona defilovali centrom SuboticeVinari iz regiona defilovali centrom SuboticeDefileu a potom i svečanom prijemu u vinske redove prisustvovali su vinari iz Mađarske, Slovenije, Bosne i Hercegovine i Srbije.

- Presrećan sam što je Subotica danas domaćin vitezovima vina iz četiri regije, što svakako doprinosi razvoju turizma u našem gradu. Ovo je dobra prilika da razmenimo iskustva i da razgovaramo na temu još bolje promocije naših vinskih regijaKarolj Molnar, veliki majstor Viteškog reda “Sveti Trifun” iz Bajmoka.

Vinari iz regiona defilovali centrom Subotice

Izvor: Subotica.com
Međunarodni skup vinskih viteških redova Međunarodni skup vinskih viteških redova Međunarodni skup vinskih viteških redova Međunarodni skup vinskih viteških redova Međunarodni skup vinskih viteških redova Međunarodni skup vinskih viteških redova Međunarodni skup vinskih viteških redova Međunarodni skup vinskih viteških redova
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 godine i 8 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2237
Povezane teme

srđan samardžić

skup vinskih viteških redova

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.