Komentara: 1
Pregleda: 1985

Vikend mentalnog zdravlja u znaku porodice

23.11.2017. u 12:01h
Izvor: Subotica.com
Fondacija "Danilo Kiš" u saradnji sa psihoterapeutima, savetnicima i edukantima psihoterapije Centra za lični razvoj "Spektrum" 25. i 26. novembra organizuje vikend posvećen mentalnom zdravlju. Ovog meseca, kroz različita predavanja o porodici obeležiće se Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama.
Vikend mentalnog zdravlja u znaku porodice

Vikend mentalnog zdravlja započeće u subotu u 9 časova, interaktivnom diskusijom "Pričajmo o psihoterapiji uz kafu" na temu porodične psihoterapije u praksi. Moderator razgovora biće Nina Racić, edukantkinja integrativne psihoterapije, a njena gošća će biti Jelena Janjić, porodični psihoterapeut.

Nakon razgovora, uslediće predavanje pod nazivom "Od gneva do saradnje" koje će držati Pete Ištvan, klinički psiholog i psihoterapeut, edukator dečije integrativne psihoterapije. Predavač će pokušati da odgovori na pitanja da li je agresivnost odgovor na frustraciju ili je nužan deo genetskog paketa ponašanja ljudi, kako se manifestuje agresivnost u različitim fazama razvoja, koji su skriveni oblici agresivnog ponašanja, kao i da li je razvijanje tolerancije, strpljenja i kooperativnosti put za smanjivanje i menjanja agresivnog obrazaca ponašanja?

Vikend mentalnog zdravlja u znaku porodice

Program će se nastaviti u popodnevnim časovima, predavanjem "Snaga žrtve" na temu odnosa između žrtve i agresora, kao i fenomena koji prati taj odnos. Predavač će biti Filip Đorđević, psiholog, psihoterapeut u edukaciji i superviziji transakcione analize iz Psihoterapijskog savetovališta "Đorđević" u Novom Sadu, a početak predavanja zakazan je za 17 časova.

Predavanje pod nazivom "Psihoedukativno predavanje o nasilju nad ženama" održaće se u nedelju, s početkom u 18 časova. Cilj predavanja je da se podigne svesti o ovom fenomenu, ali i ukaže na to šta je zapravo nasilje, koji su oblici nasilja, uzroci, zakonski okviri i moguća zaštita, koje su institucije na raspolaganju, psihološke posledice nasilja i načini borbe protiv nasilja nad ženama. Predavanje će održati Boris Telečki, psiholog i psihodramski psihoterapeut sa dugogodišnjim radnim iskustvom u Centru za socijalni rad Subotica.

Zainteresovani sugrađani koji žele da učestvuju u nekom od predavanja, potrebno je da se prijave putem mejla: office@spektrum.rs, a učešće je besplatno.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 5 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 1985
Povezane teme

Fondacija Danilo Kiš

mentalno zdravlje

besplatno predavanje

psihoterapija

mentalna higijena

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.