Komentara: 0
Pregleda: 5284
Foto

Veterani Zvezde i selekcije "Zavičajnih dana" odigrali revijalni meč u Bajmoku

27.06.2017. u 10:29h
Izvor: Subotica.com
Na stadionu Fudbalskog kluba Radnički u Bajmoku u organizaciji Zavičajnog udruženja „Banija” odigrana je prijateljska utakmica između selekcije Republike Srpske – Srpske krajine i veterana Crvene zvezde iz Beograda.
Veterani Zvezde i selekcije "Zavičajnih dana" odigrali revijalni meč u Bajmoku

Tim veterana našeg najvećeg kluba predvodile su  legede srpskog fudbala Dragoslav Šekularac, Dušan Maravić, Miloš Šestić, Stevan Ostojić, Stanislav Karasi, Aleksandar  Marković, dok su oni malo mlađi poput Borovnice, Bursaća, Vamića, Sivića, Mandića i drugih snage odmerili sa domaćinima. Ljubitelji fudbala koji su se u velikom broju okupili ispratili su meč gde je domaćin slavio sa 3:2.

Povela je Zvezda pogotkom kapitena Vanića, ali je vrlo brzo selekcija Krajišnika izjednačila preko Vujačića. Zinaja je preokrenuo rezultat u korist domaćina 2:1, međutim iskusni Zdravko Borovnica je kao u dobra stara vremena evro golom poravnao rezultat. Da utakmica bude još zanimljivija pobrinuo se Dušan Lukić i zatresao mrežu crveno – belih za 3:2 što je ujedno bio i konačan rezultat ove prijateljske utakmice.

Veterani Zvezde i selekcije "Zavičajnih dana" odigrali revijalni meč u Bajmoku

Za Crvenu zvezdu su nastupali: Radulović, Z. Nikolić, Z. Mandić, Jevetović, B. Nikolić, Borovnica, Lukač, Stevović, Vanić, Tintor,Sivić, Žikić, Bursać, Đaković, Milisavljević, Milivojević.

Selekcija Krajišnika nastupala je u sledećem sastavu: Jović, Stojčić, Zinaja, Crnomarković, Vignjević, Lukić, Šešić, Lončar, Vitas, Badrić, Vujačić, Jokić, Čelik, Bogdanović, Rastović, Stakić.

Pre veterana na terenu su snage odmerili pioniri Radničkog iz Bajmoka i Preporoda iz Novog Žednika. Bajmočani su bili uspešniji i slavili ubedljivu pobedu od 6:0.

Po okončanji utakmice usledilo je „treće poluvreme”. Organizatori su se potrudili i svojim gostima i sugrađanima priredili druženje uz bogat kulturno – umetnički program

Veterani Zvezde i selekcije "Zavičajnih dana" odigrali revijalni meč u Bajmoku

Prema rečima organizatora ovo je samo jedna u nizu manifestacija koje će se održati u Bajmoku ovog leta:

- Zavičajno udruženje „Banija” iz Subotice koje je organizator ovog druženja je u sklopu svojih redovnih programskih aktivnosti predvidelo i organizaciju ove fudbalske utakmice koja se odigrava između veterana Crvene zvezde i Zavičane selekcije Republike Srpske i Srpske Krajine. Iako je ovo na prvi pogleda jedan običan sportski događaj, za nas je mnogo više. Mi na ovaj način negujemo sećanja na krajeve iz kojih smo potekli i iz tog razloga smo sastavili jedinstven tim koji čine članovi našeg udruženja i oni koji su poreklom  iz tih krajeva sa prostora Bosne i Hercegovine i Hrvatske. - ističe Saša Gravorac, predsednik Zavičajnog udruženja „Banija”.

Pored utakmice koja je uvod u druženje, održan je kulturno umetnički program gde su učestvovala folklorna kulturno-umetnička društva i pevačke grupe sa izvođenjem zavišajnih igara i pesama.

Veterani Zvezde i selekcije "Zavičajnih dana" odigrali revijalni meč u Bajmoku

- Cilj svega jeste da se prisetimo naših zavičaja jer negovanjem sećanja na svoj zavičaj negujemo i sebe. Iako smo udaljeni kilometrima mi smo dušom i srcem tamo odakle potičemo. Zavičaj je jedna bitna odrednca svakog čoveka. Svako ko  izgubi zavičaj izgubio je deo sebe. Kroz ovo negovanje se predstavljamo ovoj sredini u kojoj danas živimo  koja nas je lepo prihvatila. Upravo ova manifestacija je uvod u onu centralnu koja će se održati početkom septembra u Subotici na Gradskom trgu, a to su Zavičajni dani koji su na programu od 5. do 9. septembra  – rekao je Gravorac

Izvor: Subotica.com
Prijateljska fudbalska utakmica veterana Zavičajne selekcije Republike Srpske i Republike Srpske Krajine i veterana Crvene zvezde Prijateljska fudbalska utakmica veterana Zavičajne selekcije Republike Srpske i Republike Srpske Krajine i veterana Crvene zvezde Prijateljska fudbalska utakmica veterana Zavičajne selekcije Republike Srpske i Republike Srpske Krajine i veterana Crvene zvezde Prijateljska fudbalska utakmica veterana Zavičajne selekcije Republike Srpske i Republike Srpske Krajine i veterana Crvene zvezde Prijateljska fudbalska utakmica veterana Zavičajne selekcije Republike Srpske i Republike Srpske Krajine i veterana Crvene zvezde Prijateljska fudbalska utakmica veterana Zavičajne selekcije Republike Srpske i Republike Srpske Krajine i veterana Crvene zvezde Prijateljska fudbalska utakmica veterana Zavičajne selekcije Republike Srpske i Republike Srpske Krajine i veterana Crvene zvezde Prijateljska fudbalska utakmica veterana Zavičajne selekcije Republike Srpske i Republike Srpske Krajine i veterana Crvene zvezde
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 6 godina i 9 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 5284

Povezana vest

Povezane teme

zavičajni dani

saša gravorac

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.