Komentara: 15
Pregleda: 7733

Vetar stvara nanose na više putnih pravaca na severu Srbije

28.12.2014. u 23:15h
Izvor: RTV
Sneg na severu Srbije večeras pada znatno slabijim intenzitetom nego tokom dana, ali pojačan severo-zapadni vetar tokom večeri počeo je da stvara nanose na pojedinim deonicama, pa se vozačima savetuje da prilagode vožnju uslovima puta, rečeno je Tanjugu u kompaniji "Vojput".
Vetar stvara nanose na više putnih pravaca na severu Srbije

Rukovodilac štaba zimske službe te kompanije Ivan Sudarević rekao je da vetar nije velikog intenziteta, ali da stvara nanose.

"Za sad još nisu značajni i veliki, ali se javljaju snežni jezici od pet do 15 centimetara po putevima, tako da i dalje nastavljamo sa stalnim čišćenjem puteva", rekao je Sudarević Tanjugu, napomenuvši da je takva situacija na celom putnom pravcu od Novog Kneževca do Sombora.

Ranija iskustva sa ovakvim vetrom govore da će nanosa biti na putnim pravcima Subotica-Sombor, Bajša-Lipar i Bački Sokolac-Telečka.

Navejavanja ima i na autoputu, naročito kod petlje Čantavir i od Bačke Topole prema Feketiću, zbog čega su njihove ekipe stalno na terenu i vrše stalno proširivanje puta.

"Pored kamiona čistača, sad smo već redovno uključili i grejdere, imamo još za sada mesta gde da guramo sneg, tako da utovarivači i buldožeri nisu potrebni, ali je činjenica da, baš kako je i prognozirano, ima naduvavanja", dodao je Sudarević.

On naglašava da su putevi prohodni, da se i dalje čiste od snega, i za sada ne vidi da je neophodno bilo kakvo zatvaranje saobraćaja.

"Preporuka učesnicima u saobraćaju je da se prilagode sada sad već znatno otežanim uslovima za učestvovanje u saobraćaju, da se ne desi da oni naprave preprečivanje, pa da ne možemo proći ni mi koji čistimo", rekao je Sudarević.

Što se lokalnih saobraćajnica u Subotici tiče, šef zimske službe JKP "Čistoća i zelenilo" Veselin Šuković rekao je Tanjugu da manjih nanosa ima na putu ka Tavankutu, deonici Đurđin-Žednik i Čantavirskom putu, gde je prisutna njihova mehanizacija i radi non-stop, a tako će biti i tokom cele noći.

On je precizirao da na tim deonicama nanosa ima mestimično na jednoj traci, tako da su svi putni pravci prohodni.

"Što se tiče grada i gradskih saobraćajnica, sve je čisto i sređeno, nema nikakvih problema", rekao je Šuković.

On je dodao da su njihovi traktori i dalje angažovani na uređenju pešačkih i biciklističkih staza, te da će njihova služba nastaviti u gradu sa intervencijama u četiri sata ujutro, kako bi do šest časova sve bilo spremno za nesmetan saobraćaj građana ka radnim mestima.

Izvor: RTV
Postavljeno pre 9 godina i 2 meseca
Komentara: 15
Pregleda: 7733

Povezane vesti

Povezane teme

vojput

horgoš autoput

subotica autoput

autoput bačka topola

autoput žednik

čišćenje snega

feketić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.