Komentara: 10
Pregleda: 6863

Do Bajmoka put prohodan, a prema Somboru mehanizacija na terenu

29.12.2014. u 13:04h
Izvor: Agencija "Tanjug"
Radnici preduzeća Vojput tokom cele noći uklanjali su nanose na pojedinim saobraćajnicama izazvanim jakim vetrom koji je sneg sa njiva naduvavao na puteve. Najkritičnije deonice su od Bačkog Dušanova prema Tornjošu, Novo Orahovo - Tornjoš, od Subotice prema Bačkoj Topoli i dalje, prema Staroj Moravici i Pačiru i put Telečka - Kljajićevo.
Do Bajmoka put prohodan, a prema Somboru mehanizacija na terenu

Kako je Tanjugu rečeno u kompaniji "Vojput", osim kamiona-čistača i grejdera na odbacivanju snega angažovani su i utovarivači. Najkritičnije deonice su od Bačkog Dušanova prema Tornjošu, Novo Orahovo - Tornjoš, od Subotice prema Bačkoj Topoli i dalje ka Staroj Moravici i Pačiru i Telečka - Kljajićevo.

On je precizirao da je put Sombor-Subotica još prohodan, najteže je na deonici od Bajmoka prema Aleksa Šantiću i dalje ka Svetozar Miletiću, gde se nalazi dosta mehanizacije, ali je i pored toga sve suženiji profil puta.

"Može se reći da je prohodno svugde, ali izuzetno uzano na nekim mestima koje uspevamo pročistiti, a nakon 15-20 minuta vejavica, mećava, zatrpa rekao je tokom noći Ivan Sudarević, rukovodilac štaba zimske službe Vojputa.

Na auto-putu cela širina kolovoza je pročišćena, ali se pojavljuju povremeni snežni nanosi koje ekipe ove kompanije čiste, tako da je kolovoz u celoj širini ili u potpunosti čist ili ima određeni sloj ugaženog snega.

"Na auto-putu prohodnost nije bila nigde ni na koji način ugrožena, dodao je Sudarević.

Pozivamo čitaoce da javljaju kakvo je stanje na terenu kako bi možda nekome pomogli u odluci da li da se kreće tim pravcem.

Izvor: Agencija "Tanjug"
Postavljeno pre 9 godina i 2 meseca
Komentara: 10
Pregleda: 6863

Povezane vesti

Povezane teme

Bajmok

vojput

čišćenje snega

stanje na putevima

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.