• Pregleda: 826

Veslanje: Mačković osvojio zlatnu medalju na Svetskom kupu u Plovdivu

Srpski dvojac u veslanju Martin Mačković - Miloš Vasić osvojio je zlatnu medalju na Svetskom kupu u Plovdivu. Mačković je član kluba sa Palića, dok Vasić nastupa za Partizan. Krajem avgusta imaće priliku da izbore vizu za Tokijo 2020.
Foto: Veslački savez Srbije
Veslanje: Mačković osvojio zlatnu medalju na Svetskom kupu u Plovdivu

Mačković i Vasić su u finalnoj trci za dve sekunde bili brži od svetskih prvaka iz Hrvatske, braće Sinković - Martina i Valenta, čime su nakon decenije postali prvi pobednički čamac iz Srbije na nekoj trci Svetskog kupa.

- Veoma se radujem ovom uspehu. Intezivno smo se pripremali za takmičenje i ovo je rezultat. Sve je išlo po planu i mislim da sam u znatno boljoj formi nego što sam bio prošle godine. Vasićev i moj cilj je da učestvujemo na Olimpijskim igrama sledeće godine u Tokiju - izjavio je Martin Mačković, član reprezentacije Srbije i Veslačkog kluba "Palić".

Foto: Veslački savez Srbije

Srpski dvojac, osvajač svetske titule, od 31. maja do 2. juna učestvovaće u Švajcarskoj na Evropskom prvenstvu za seniore, ipak najvažnije takmičenje će im biti planetarna spotra koja počinje 25. avgusta u Austriji. Ovo će biti prilika da ostvare normu za učešće na Olimpijskim igrama 2020.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

1
As Odgovori
Где нестаде ономад мачак? Нико ни речи о томе...
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.