Komentara: 1
Pregleda: 2217

Veslanje: Dvojac bez kormilara Mačković-Vasić u polufinalu Olimpijskih igara

24.07.2021. u 11:57h
Izvor: Subotica.com
Miloš Vasić i Martin Mačković plasirali su se direktno u polufinale Olimpijskih igara u dvojcu bez kormilara, osvojivši treće mesto u svojoj kvalifikacionoj grupi u Tokiju. Takmičar olimpijskg tima Srbije veslali su u konkurenciji posada iz Holandije, Rumunije, Španije i Južnoafričke Republike, a mesta u polufinalu bilo je za tri najbrža čamca.
Veslanje: Dvojac bez kormilara Mačković-Vasić u polufinalu Olimpijskih igara

Vasić i Mačković su slabije startovali, pa su na prvom prolazu, na 500 metara, bili na petom mestu, mada treba istaći da su svi čamci bili u razmaku od 1,8 sekundi. U nastavku su Miloš i Martin pojačali tempo, uhvatili ritam i prestigli posade Španije i Južnoafričke Republike, pa su se pridružili posadama Holandije i Rumunije u borbi za jedno od prva tri mesta.

Već na polovini trke izgledalo je da su ta tri čamca viđena za polufinale, Španija je držala kakav-takav priključak, dok je bilo jasno da će Južnoafrikanci u repesaž. Do kraja trke Holanđani Niki van Šprang i Gijom Kromohuk i Rumuni Ćiprijan Tudosa i Marijus Kozmijuk smenjivali su se u vođstvu, dok su Vasić i Mačković kontrolisali Španiju na četvrtom mestu i čvrsto držali poziciju tri. Kroz liniju cilja prvi su ipak prošli Rumuni, Holandija je bila druga, a Srbija treća i to su bile tri posade koje su direktno prošle u polufinale, dok će Španci i Južnoafrikanci morati u repesaž.

Po trenutnom rasporedu trka, ako vremenski uslovi ne prouzrukuju nove promene, polufinala u muškom dvojcu bez kormilara na programu su u utorak, 27. jula, sa početkom od 3.30 časova po našem vremenu.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 9 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 2217

Povezana vest

Povezane teme

veslanje

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.