Komentara: 0
Pregleda: 2330
Foto

Veslač Martin Mačković medalju sa Svetskog prvenstva pokazao prvo najmlađima u klubu

02.08.2017. u 10:32h
Izvor: Subotica.com
Martin Mačković vratio se iz Bugarske sa još jednom medaljom sa planetarnog šampionata, četvrtom u nizu u uzrasnoj kategoriji mlađih seniora. Ovaj izuzetan uspeh pozdravili su dečaci i devojčice iz VK "Palić", kluba u kojem je i sâm Martin stasao i krenuo u svoje prve zaveslaje još 2005. godine.
Veslač Martin Mačković medalju sa Svetskog prvenstva pokazao prvo najmlađima u klubu

Skromni Martin, po ko zna koji put otišao je na takmičenje u tišini, a vratio se sa još jednim priznanjem da se nalazi u samom vrhu evropskog i svetskog veslanja. Poslednje priznanje stiglo je u vidu bronzane medalje koju je u paru sa Viktorom Pivačom (VK "Grafičar", Beograd) osvojio na Svetskom prvenstvu za mlađe seniore (U23) u Plovdivu, na teritoriji našeg istočnog suseda, Bugarske.

Dvadesetdvogodišnji takmičar Veslačkog kluba "Palić" i reprezentacije Srbije četvrtu godinu u nizu doneo je medalju, treću bronzanu, uz zlatnu koju je osvojio prošle godine. Tim povodom juče je u njegovom klubu, na Paliću, upriličen doček na kojem su pored članova uprave i stručnog štaba bila prisutna i mnogobrojna deca koja sanjaju da pođu Martinovim stopama, a koja su ga sa oduševljenem dočekala i pozdravila.

Veslač Martin Mačković medalju sa Svetskog prvenstva pokazao prvo najmlađima u klubu

Iako se već treću godinu obrazuje na Berkliju, u SAD, Martin sa istim žarom radi i na razvoju svoje sportske karijere, ali kilometri i obaveze na studijama nisu mu dali puno prostora da sa svojim partnerom uradi puni pripremni period, odnosno da se još bolje uigraju, bez obzira što dugo sarađuju.

- Posle osvajanja najsjajnije medalje na prethodnom SP očekivanje su nam svakako bila u pogledu da želimo medalju, pogotovo što nam je ovo poslednja godina u kategoriji seniora B. Četiri puta mogli smo da nastupamo u ovoj kategoriji i četiri puta smo osvojili medalje. - kaže Martin - Ove godine je bio veliki pritisak, ali nažalost nismo toliko veslali kao prošle godine, imali smo tek 25 dana da se uvežbamo, dok smo prošle godine bili zajedno čak dva meseca. Bez obzira što je i konkurencija bila dosta jača u odnosu na prošlu godinu i mi smo napredovali. Imali smo tri trke, u prve dve smo veslali dosta dobro, a u finalu je bilo pakleno, pa kada se sve uzme u obzir prezadovoljni smo bronzom

Veslač Martin Mačković medalju sa Svetskog prvenstva pokazao prvo najmlađima u klubu

Iako je praktično pet-šest godina bez odmora Martin je bio u razmišljanjima da li da sa Viktorom nastupi na Svetskom prvenstvu za seniore, koje je na programu već u septembru u Sjedinjenim Američkim Državama, ali u dogovoru sa stručnim štabom odlučeno je da se napravi pauza, da se obojica odmore i pripreme za nove izazove u seniorskoj konurenciji.

- Imam ogromnu želju, ali telo ne može više. Jednostavno već u septembru me čekaju paklene pripreme u SAD. Mislim da je ovo pametna odluka, već od sledeće godine nastupamo u seniorskom uzrastu i dobro će nam doći ova mala pauza. Imamo dve godine da se spremimo za Olimpijske igre u Tokiju i to nam je prvi sledeći veliki cilj. - ističe Mačković

Iza subotičkog veslača je odlična godina, ističe da je mnogo zadovoljan uslovima i kako se sportski razvija u SAD, uz konstataciju da se mnogo radi, puno se prolije znoja, ali da rezultati dolaze. U Americi, kaže, ima odličan tim sastavljen od vrhunskih veslača iz celog sveta i to mu dosta pomaže da napreduje.

U ime Gradske uprave na ostvarenom rezultatu i promovisanju Subotice u najlepšem svetlu zahvalio se Srđan Samardžić, član Gradskog veća zadužen za oblast turizma, investicija i međunarodnu saradnju.

Veslač Martin Mačković medalju sa Svetskog prvenstva pokazao prvo najmlađima u klubu

- Čestitam Martinu na velikom uspehu i želim mu još mnogo takvih u budućnosti, kao i vama deco da krenete njegovim stopama i imate uspešne sportske karijere. Čestitam i Veslačkom klubu "Palić" što su iznjedrili ovakvog vrsnog sportistu koji je ujedno i ponos našeg grada - rekao je Samardžić

Četitke su pismenim putem uputili i gradonačelnik Subotice, Bogdan Laban, zatim član Gradskog veća zadužen za sport i omladinu, Nemanja Simović, generalni sekretar Veslačkog saveza Srbije, Nebojša Jevremović, direktor Turističke organizacije Subotice, Neša Radulović, Konzulat republike Hrvatske, predstavnici veslačkih klubova iz Srbije i okruženja, kao i mnogi drugi.

Veslač Martin Mačković medalju sa Svetskog prvenstva pokazao prvo najmlađima u klubu

U društvu mnogobrojne dece iz VK "Palić" Martin je bio i više nego raspoložen da sa njima podeli svoje prve sportske korake i da ih ohrabri i motiviše da ne odustaju od svojih sportskih ambicija i da bez obzira na razne prepreke nastave da se bore i vredno treniraju jer uspeh ne dolazi preko noći, a pogotovo ne dolazi slučajno..

Izvor: Subotica.com
Druženje sa Martinom Mačkovićem Druženje sa Martinom Mačkovićem Druženje sa Martinom Mačkovićem Druženje sa Martinom Mačkovićem Druženje sa Martinom Mačkovićem Druženje sa Martinom Mačkovićem Druženje sa Martinom Mačkovićem Druženje sa Martinom Mačkovićem
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 6 godina i 9 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2330

Povezana vest

Povezane teme

veslački klub palić

veslanje

martin mačković

srđan samardžić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.