• Pregleda: 2030

Mačković i Pivač osvojili bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu u veslanju

Srpski dvojac bez kormilara Pivač i Mačković osvojio je bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu za seniore do 23 godine u Plovdivu. Ovo je četvrto uzastopno odličje našeg čamca na planetarnim šampionatima za mlađe seniore.
Mačković i Pivač osvojili bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu u veslanju

Srpski dvojac bez kormilara Martin Mačković (Palić, SU) i Viktor Pivač (Grafičar, BG) i  osvojio je bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu za seniore do 23 godine, koje je danas završeno u Plovdivu. Naš čamac, koji je u ovom sastavu stigao do četvrtog uzastopnog odličja na planetarnim šampionatima za mlađe seniore (bronze 2014. u Varazeu i 2015. u Plovdivu i zlato 2016. u Roterdamu), finale je izveslao u vremenu 6:34.10.

Novi svetski prvaci postali su Rumuni Tiganesku i Paskari (6:31.79), dok je vicešampionska titula završila u rukama braće Turlan iz Francuske (6:33.49).

Za šampionat u Plovdivu zajedno smo se pripremali svega 25 dana, a trke u Bugarskoj su nam bile prve zajedničke nakon prošlogodišnjeg šampionata u Roterdamu. U kvalifikacijama i polufinalu nismo bili na najvišem nivou, ali smo se naštimovali za finale i zasluženo stigli do postolja. Vodili smo žestok duel sa Amerikancima u poslednjih 500 metara, a mislim da je naša želja, koja se prostirala do neba, presudila da dobijemo tu bitku i da osvojimo bronzu. Možemo da budemo ponosni na našu priču u konkurenciji mlađih seniora koju završavamo sa četiri uzastopna svetska odličja. Ovo, pak, doživljamo samo kao početak. I Pivaču i meni ostala je još godina dana studija u Americi, a plan je da se posle toga vratimo u Srbiju, nastavimo sa paklenim treninzima, popravimo mnoge stvari i počnemo da dokazujemo svoj kvalitet u konkurenciji seniora A. Krajnji cilj su naravno Olimpijske igre u Tokiju 2020, prema kojima krećemo sa mnogo samopouzdanja i motiva zbog svega što smo napravili do sada – rekao je Mačković.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

2
drapo Odgovori
bravo momci !!!!!!!!!!
ffilozoff Odgovori
Tokio ce te pozlatiti i eto novog zlata za SU!!!
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.