Komentara: 5
Pregleda: 2023

Veliki godišnji koncert folklorne sekcije HKC "Bunjevačko kolo"

30.11.2017. u 17:06h
Izvor: Subotica.com
Folklorna sekcija HKC “Bunjevačko kolo“ prirediće veliki godišnji koncert u Velikoj sali HKC u subotu, od 19 časova.
Veliki godišnji koncert folklorne sekcije HKC "Bunjevačko kolo"

Na koncertu će nastupiti tri uzrasne grupe folklorne sekcije Hrvatskog kulturnog centra, kao i gosti među kojima će biti  članovi ogranka HKC „Bunjevačko kolo“ iz Starog Žednika, HKPD „Matija Gubec“ iz Tavankuta i ženska-pevačka grupa „Banatska Odiseja“ iz Novog Miloševa. 

- Folklorna sekcija se sastoji od tri uzrasne grupe. Najmlađa grupa je od pet godina do drugog razreda osnovne škole, pripremna grupa je do kraja osnovne škole, a onda imamo prvi ansambl, sa kojim najčešće nastupamo, njega čine srednjoškolci i rekreativci.  Imaćemo šareni repertoar, za koji smo se pripremali tokom cele godine. Svako naše gostovanje bilo je  generalna proba za koncert sa kojim ćemo se prikazati i ove godine. Prvenstveno ćemo igrati bunjevačke igre, a onda i igre iz drugih krajeva - kaže Senka Horvat, koja od ove godine vodi folklornu sekciju u HKC „Bunjevačko kolo“.

U programu će učestvovati i dramska sekcija, kao i članovi likovne sekcije koji će predstaviti svoje radove. Ulaznice za koncert mogu se, po ceni od 200 dinara, kupiti uoči početka koncerta.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 4 meseca
Komentara: 5
Pregleda: 2023
Povezane teme

bunjevačko kolo

hkc bunjevačko kolo

hrvatski kulturni centar bunjevačko kolo

božićni koncert

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.