• Pregleda: 1469

Veliki godišnji koncert folklorne sekcije HKC "Bunjevačko kolo"

Folklorna sekcija HKC “Bunjevačko kolo“ prirediće veliki godišnji koncert u Velikoj sali HKC u subotu, od 19 časova.
Veliki godišnji koncert folklorne sekcije HKC "Bunjevačko kolo"

Na koncertu će nastupiti tri uzrasne grupe folklorne sekcije Hrvatskog kulturnog centra, kao i gosti među kojima će biti  članovi ogranka HKC „Bunjevačko kolo“ iz Starog Žednika, HKPD „Matija Gubec“ iz Tavankuta i ženska-pevačka grupa „Banatska Odiseja“ iz Novog Miloševa. 

- Folklorna sekcija se sastoji od tri uzrasne grupe. Najmlađa grupa je od pet godina do drugog razreda osnovne škole, pripremna grupa je do kraja osnovne škole, a onda imamo prvi ansambl, sa kojim najčešće nastupamo, njega čine srednjoškolci i rekreativci.  Imaćemo šareni repertoar, za koji smo se pripremali tokom cele godine. Svako naše gostovanje bilo je  generalna proba za koncert sa kojim ćemo se prikazati i ove godine. Prvenstveno ćemo igrati bunjevačke igre, a onda i igre iz drugih krajeva - kaže Senka Horvat, koja od ove godine vodi folklornu sekciju u HKC „Bunjevačko kolo“.

U programu će učestvovati i dramska sekcija, kao i članovi likovne sekcije koji će predstaviti svoje radove. Ulaznice za koncert mogu se, po ceni od 200 dinara, kupiti uoči početka koncerta.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

5
Sergej Odgovori
samo napred i dostojanstveno hrvati-bunjevci!
Bunjevac uvik Odgovori
Dajte neko novo hrvatsko ime,vi ste bivsi Bunjevci,nije lepo krasti,mozda jednom odete u zatvor!
Dmitar
Brate bunjevče, pravo kažeš, svaka ti je ka u Njegoša ! Živ bio junače !
Bunjevac Odgovori
Jel ste Bunjevci Il rvati?
Kako ste se na popisu izjasnili?
Bunja
Jesil li ti Srbin ili Bunjevac je pravo pitanje?
Kako te nije sramota pradide... on je bar sa znao korene... i nije zatajio! Ako te sramota onda na sva zvona da si Srbin,.. Zbogom!
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.