Komentara: 0
Pregleda: 2239

Velika zlatna medalja za Tehničku školu „Ivan Sarić“

01.05.2021. u 13:00h
Izvor: Subotica.com
Velika zlatna medalja za Tehničku školu „Ivan Sarić“

Nakon velikog priznanja „Dr Đorđe Natošević“, koju je osvojila 2017. godine, Međunarodni sajam obrazovanja „Putokazi“ je ove godine Tehničkoj školi „Ivan Sarić“ dodelio Veliku zlatnu medalju za kvalitet rada u obrazovanju. Kako objašnjava direktor ove obrazovne ustanove, Željko Rajčić, put do medalje nije bio lak, ali nagrada dolazi prirodno i očekivano, kao posledica uloženog napora.

- U svojoj dugoj istoriji, Tehnička škola „Ivan Sarić“ je ponela mnoge nagrade. Najveća od svih je, svakako, uspeh naših učenika na svim poljima razvoja. Međutim, poslednjih godina se posebno ističe prepoznavanje kvaliteta naše ustanove od strane relevantne stručne javnosti, a samim tim i društvene zajednice zbog koje, zapravo, i postojimo - priča Rajčić.

Velika zlatna medalja za Tehničku školu „Ivan Sarić“U otežanim uslovima i ostvarivanju obrazovno-vaspitnog rada na daljinu, Tehnička škola je uspela da organizuje i snimanje časova za RTS Planetu i Mađarski nacionalni savet, te pružala podršku ostalim školama u procesu snimanja edukativnih časova. Od marta prošle godine pa do danas, oko pedeset nastavnika škole je učestvovalo u ovom vidu ostvarivanja obrazovnih ciljeva i na taj način široj društvenoj zajednici predstavilo svoje didaktičke i stručne veštine.

- Tim povodom su Ministarstvo prosvete i Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju (GIZ) podržali našu školu uručenjem sredstava za izvođenje multimedijalne nastave, kao što su pametna tabla, televizor i projektor, a sve u cilju ostvarivanja kvalitetnog obrazovnog rada sa učenicima - predočava Rajčić. - Takođe, u okviru projekta Nemačke razvojne saradnje „Dijalog o zapošljavanju mladih, inicijativa i dualno obrazovanje“, naša škola je svrstana među pet srednjih stručnih škola iz Srbije koje su dobile opremu u cilju unapređivanja uslova za realizaciju teorijske i praktične nastave, te neformalnih obuka za nezaposlena lica. Škole koje učestvuju u projektu obrazuju učenike u područjima rada mašinstvo, elektrotehnika i tekstilstvo, pa su u skladu sa tim nabavljene CNC mašine, oprema za zavarivanje, setovi za mehatroniku, elektro i IT oprema, a na osnovu liste prioriteta koju su škole formirale u skladu sa svojim potrebama i obrazovnom ponudom.

Velika zlatna medalja za Tehničku školu „Ivan Sarić“Svi nastavnici škole su prošli obuku za rad na platformama Gugl učionica i Majkrosoft Tims, zahvaljujući projektu Nemačke razvojne saradnje (DECIDE) koji realizuje GIZ. Koristeći ove platforme, a prvenstveno Gugl učionicu, nastavnici su omogućili svojim učenicima neprekidno ostvarivanje obrazovno-vaspitnog procesa, i u uslovima prelaska na onlajn nastavu zbog epidemije korona virusa. Kako dodaje Rajčić, poseban, ali savladiv izazov za školu, predstavljala je organizacija učenja kroz rad u kompanijama sa kojima škola sarađuje u okviru dualnog obrazovanja. 

- Pored svega navedenog, naša škola je uzela ulogu koordinatora projekta „Let’s Make Ideas Happen“ u okviru najvećeg obrazovnog programa Evropske unije, Erazmus+. U ovom projektu pored Srbije učestvuju još Turska, Rumunija, Severna Makedonija i Portugalija - ističe Rajčić.

Velika zlatna medalja za Tehničku školu „Ivan Sarić“Naporima da se obezbedi zadovoljenje obrazovnih potreba dolazećih generacija, te podrškom i savetovanjem učenika koji su u Tehničkoj školi „Ivan Sarić“ stekli svoje diplome, ova obrazovna ustanova prati i ostvaruje svoju misiju i viziju, a samim tim dokazuje i svoj kvalitet.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 2 nedelje
Komentara: 0
Pregleda: 2239
Povezane teme

tehnička škola ivan sarić

željko rajčić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.