Komentara: 2
Pregleda: 4254

Večeras svečano otvaranje Jazzik-a, uz malu programsku promenu

13.09.2017. u 11:19h
Izvor: Subotica.com
Međunarodni festival džeza "Jazzik", osmi po redu, biće svečano otvoren večeras, a iz tehničkih razloga došlo je do otkazivanjа nastupa jednog od izvođača koji je trebao da nastupi večeras.
Večeras svečano otvaranje Jazzik-a, uz malu programsku promenu

Festival džeza u Subotici okupiće renomirane džez muzičare iz naše zemlje, Hrvatske, Slovenije, Mađarske, Kube i SAD-a. Prateći program festivala, kao i prethodnih godina, biće posvećen edukaciji mladih džez muzičara.

Glavni program Festivala  biće održan  na Sceni Jadran u sredu i četvrtak, 13. i 14. septembra, kada će publika  imati priliku da uživa u različitim stilovima džeza i nastupima Luke Veselinovića - “Veselino Jazz Project”-a, autorskog džez benda “Shime Trio + One” iz naše zemlje, ali nažalost ne i kubansko-mađarskog sastava “Elsa Valle Afrocando koji je morao da otkaže gostovanje u poslednjem momentu zbog teških vremenskih (ne)prilika na Kubi, odnosno nemogućnosti benda da doputuje u naš grad, te su organizatori bili prinuđeni da otkažu njihov koncert. Umesto njih nastupiće međunarodni sastav "Lucian Nagy & Balkumba Tribe" koji upravo kreće svoju evropsku turneju. Publika će imati prilike da čuje izuzetno muziciranje vrhunskih profesionalaca koji izvode World Music sa prizvucima indijske, balkanske, afro, kubanske i latino džez muzike.

Kako ističu iz organizacije, posebno interesantan biće nastup  jednog od najpoznatijih džez pijanista, Džoja Kalderaca, koji je na programu sutra na Sceni Jadran.

Večeras svečano otvaranje Jazzik-a, uz malu programsku promenu

Nakon oficijalnog programa,  „Jam session“ će obe večeri biti u umetničkoj galeriji „Klein house“ od 23 časa, gde će biti upriličena i izložba reprodukcija najnovije serije slika „Gradovi“  beogradskog umetnika Vuka Vučkovića. U Američkom kutku biće izložene fotografija Zdenka Štrickog, kao i literatura u oblasti džez muzike.

Organizator napominje da ukoliko neko želi da dobije nazad novac za kupljene karte za prvi dan festivala, to može učiniti danas  do 17 časova, na prodajnim mestima u Dolce Viti i Američkom kutku.

Pogledajte kompletan program festivala "Jazzik 2017".

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 6 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 4254
Povezane teme

Program festivala džeza u Subotici

Džez festival Subotica

Jazzik

Jazzik Festival

bajkerski klub mesindžer

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.