Komentara: 0
Pregleda: 3945

Večeras počinju 10. Bogorodičini dani

13.08.2021. u 12:29h > 14.08.2021. u 11:01h
Izvor: Subotica.com
U organizaciji Srpske pravoslavne crkvene opštine u Subotici, ovogodišnji 10. Bogorodičini dani održaće se od 13. do 28. avgusta, a posetioce očekuje raznovrstan duhovni program.
Večeras počinju 10. Bogorodičini dani

Otvaranje manifestacije biće večeras u 21 čas u hramu Svetog Vaznesenja Gospodnjeg, gde će se održati svenoćno bdenje sa svetom liturgijom.

Potom će u nedelju, 15. avgusta, biti organizovan praznik prenosa moštiju Svetog Prvomučenika i Arhiđakona Stefana, uz svetu liturgiju u hramu na Kelebiji od 9 časova, a istog dana od 19 časova, obeležiće se slava crkvene biblioteke sa rezanjem kolača i osvećenjem žita.

Duhovna tribina na temu "Dostojevski kao bogotražitelj" održaće se u četvrtak, 19. avgusta, u svečanoj sali crkvene opštine s početkom u 19 časova, a predavač će biti katiheta Nenad Plavšić.

Smotra dečijih crkvenih horova iz Subotice, Sombora i Novog Sada biće na programu u subotu, 21. avgusta, od 19 časova u hramu Svetog Vaznesenja Gospodnjeg.

Dečje pozorište Subotica igraće predstavu "Bilo dvaput u jednom kraljevstvu" na Vodicama u sredu, 25. avgusta, od 18 časova, dok će se u petak, 27. avgusta, na Vodicama održati i praznično bdenje.

Poslednjeg dana, 28. avgusta, u 9 časova će se služiti praznična Sveta Liturgija na Vodicama, a manifestaciju će zatvoriti večernje bogosluženje sa rezanjem kolača i osvećenjem slavskog žita u 18 časova.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 7 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 3945
Povezane teme

pravoslavna crkvena opština

bogorodičini dani

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.