Komentara: 6
Pregleda: 2315

Večeras otvaranje Jesenjeg festivala jevrejske kulture

04.10.2018. u 14:50h
Izvor: Subotica.com
U organizaciji Jevrejske opštine Subotica, četvrti po redu Jesenji festival jevrejske kulture održaće se od 4. do 15. oktobra, a kroz sadržajan program posetiocima će predstaviti bogato jevrejsko stvaralaštvo.
Večeras otvaranje Jesenjeg festivala jevrejske kulture

Jesenji festival jevrejske kulture otvoriće večeras koncert "Klezmer Music" gudačkog kvarteta "Panonija" iz Zrenjanina u Velikoj sali Jevrejske opštine, s početkom u 19 časova. Na koncertu će nastupiti Roman i Marin Bugar (violina), Aleksandar Stankov (viola) i Roni Beraha (violončelo).

Naredne večeri, 5. oktobra, u foajeu Jevrejske opštine u 18 časova biće otvorena izložba fotografija "Aušvic - Birkenau" autora Ištvana Baša.

Posetioci festivala će u subotu, 6. oktobra, biti u prilici da uživaju u najstarijem jevrejskom mjuziklu "Las colpas de yosef ha-tasdik" u jedinstvenom ambijentu Sinagoge, s početkom u 18 časova. Mjuzikl se zasniva na biblijskoj priči o Josifu i njegovoj braći, a u okviru izvedbe nastupiće ansambl Shira utfila, Hor Braća Baruh, narator će biti Vanja Ejdus, dok će u ulozi Jakova biti Mladen Arsenijević. Besplatne ulaznice za mjuzikl, posetioci mogu da preuzmu na glavnom ulazu Sinagoge od 10 do 12 i od 16 do 18 časova, do 5. oktobra.

Zanimljivo predavanje Tamare Ognjević pod nazivom "Žena - tajni začin jevrejske kuhinje" zakazano je u nedelju, 7. oktobra, u Velikoj sali Jevrejske opštine, s početkom u 18 časova. Na istom mestu će se u ponedeljak, 8. oktobra, održati radionica za grupu školske dece na temu "Sve što ste oduvek želeli da znate o judaizmu".

Četvrti koncert Kantora u Subotici "Šehehejanu - Ti koji si nam život dao" održaće se u utorak, 9. oktobra, u Sinagogi, s početkom u 19 časova. Na koncertu će nastupiti Mikloš Budai, Balaž Felegi, Gerelj Nogradi, Imanuel Cuker i Zoltan Nojmark, a besplatne ulaznice za koncert, zainteresovani mogu da preuzmu na glavnom ulazu Sinagoge od 10 do 12 i od 16 do 18 časova, takođe do 5. oktobra.

Povodom 100 godina od rođenja profesora i slikara, predavanje "Porodica Bošan i umetnost Đorđa Bošana" sa projekcijom dr Olge Kovačev Ninkov održaće se u sredu, 10. oktobra, u Velikoj sali Jevrejske opštine, s početkom u 19 časova.

Poslednjeg dana festivala, 15. oktobra, u Savremenoj galeriji Subotica otvoriće se izložba pod nazivom "Photo-reflections", izložba fotografija učenika osnovnih i srednjih škola inspirisanih enterijerom subotičke Sinagoge. Izložba će biti otvorena u 19 časova.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 6 meseci
Komentara: 6
Pregleda: 2315

Povezana vest

Povezane teme

sinagoga

subotička sinagoga

jevrejska opština

jesenji festival jevrejske kulture

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.