Komentara: 0
Pregleda: 2100

Večeras otvaranje 2. Youth Jazz & Rock Festivala

01.08.2019. u 13:07h
Izvor: Subotica.com
Uz neme filmove i muzičku pratnju klavira, sinoć je na otvorenoj pozornici bioskopa Abazija napravljen dobar uvod u ovogodišnje izdanje Youth Jazz & Rock Festivala, koji se otvara večeras u 20 časova. Prvo veče biće posvećeno džez muzici, a naredni dan je rezervisan za rok zvuk.
Večeras otvaranje 2. Youth Jazz & Rock Festivala

Otvorena pozornica bioskopa Abazija, sinoć je posetioce vratila stotinu godina unazad, u eru nemih filmova, kada su se na platnu prikazivala bezvučna i crno-bela filmska ostvarenja.

Uz muzičku pratnju na klaviru, koju su izvodili pijanisti iz Beograda, Nevena Pejčić i Bojan Cvetković, kao i naš sugrađanin Pavle Zvekić, publika je bili u prilici da uživa u polusatnim filmskim klasicima nekih od najzvučnih imena, poput Čarlija Čaplina, Alfreda Hičkoka, Bastera Kitona i drugih.

Večeras otvaranje 2. Youth Jazz & Rock Festivala

Veče nemih filmova ili nulti dan, predstavljalo je uvod u večerašnje otvaranje festivala, a kako je prvo veče posvećeno džez muzici, posetioce očekuje nastup sastava "Placid Bees" iz Beograda, subotičkog saksofoniste Nikole Spasojevića, koji će svirati sa mladom ritam sekcijom iz prestonice koju čine Bogdan Đurđević i David Gegić, dok će veče zatvoriti nastup "Ethno Jazz Orchestra". Nakon njihovog nastupa, biće organizovan "Jam session" kojem će moći da se pridruže svi zainteresovani muzičari.

Drugo festivalsko veče biće posvećeno rok muzici i svim bliskim žanrovima i podžanrovima, a nastupaće progresiv metal sastav iz Subotice "Projections" i beogradki rok i pank bend "Gazorpazorp". Nakon zvaničnog dela programa, uslediće "DJ set" koji će i zatvoriti ovogodišnje izdanje festivala.

Karte za 2. Youth Jazz & Rock Festival se mogu kupiti na ulazu bioskopa Abazija, po ceni od 200 dinara za jedno, odnosno 300 dinara za obe festivalske večeri. Program počinje u 20 časova.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 8 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2100

Povezana vest

Povezane teme

abazija

bioskop abazija

youth jazz rock festival

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.