Komentara: 0
Pregleda: 1643

Večeras delimično odmrzavanje

09.01.2009. u 00:17h
<p>Mađarska će danas popodne, između 17 i 19 časova, isporučiti Srbiji interventne količine gasa, kako bi na&scaron;a zemlja barem delimično re&scaron;ila probleme stanovni&scaron;tva sa grejanjem.</p>
Večeras delimično odmrzavanje

Generalni direktor Srbijagasa Dušan Bajatović u izjavi za Dojče vele precizirao je da je reč od dva miliona kubnih metara gasa. Kako je objasnio, to će omogućiti da Srbija reši 50 odsto potreba stanovništva za gasom. Tako će vrlo ubrzo nakon što Mađarska pusti gas biti rešen problem grejanja u Novom Sadu, Subotici, Pančevu, Zrenjaninu, Vršcu i Bečeju, a nešto više vremena trebaće da se reši i problem grejanja u Jagodini.

Iz Srbijagasa navode da će biti obezbeđeno grejanje stanova koji su priključeni na sisteme toplana, ali neće biti obezbeđeno grejanje individualnih potrošača gasa. Prioritetnim ustanovama, kao što su bolnice, dečji vrtići, domovi penzionera, pekare i slično biće obezbeđeno grejanje.

Postavljeno pre 15 godina i 4 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 1643
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.