Komentara: 2
Pregleda: 1767
Foto

"Veče Mocarta" - Održan koncert Subotičkog simfonijskog orkestra

24.06.2022. u 12:25h
Izvor: Subotica.com
Članovi kamernog sastava Subotičkog simfonijskog orkestra sinoć su, u Velikoj većnici Gradske kuće, održali koncert pod nazivom "Veče Mocarta".
"Veče Mocarta" - Održan koncert Subotičkog simfonijskog orkestra

Po dirigentskom palicom Dejana Savića, subotički muzičari pred svojim sugrađanima izveli su najpoznatija dela slavnog austrijskog kompozitora, poput uvertire iz opere "Titovo milosrđe", Koncert za klarinet u A-duru i Simfoniju broj 40 u g-molu. Kao solista, nastupio je jedan od najcenjenijih klarinetista  Aleksandar Tasić. 

"Veče Mocarta" - Održan koncert Subotičkog simfonijskog orkestra"Veče Mocarta" - Održan koncert Subotičkog simfonijskog orkestra

Publika je pozdravila umetnike gromoglasnim aplauzom, a koncert je ispratio i prvi čovek grada.

- Muzika nas vekovima u ovom gradu spaja, jer ne poznaje granice, govori univerzalnim jezikom i premošćava sve razlike. Ovo je bilo veče ispunjeno emocijama koje su izazvane velikim Mocartovim kompozicijama u izvođenju brilijantnog Subotičkog simfonijskog orkestra koji nas već godinama unazad čini ponosnima. Važnost jednog ovakvog orkestra za naš grad je ogromna i stavlja nas, što se kulture i njenog kvaliteta tiče, rame uz rame sa velikim gradovima i svetskim metropolama. Violinista Miloš Nikolić veoma uspešno rukovodi zajednicom sjajnih, posvećenih i vrhunskih muzičara i solista. - kazao je gradonačelnik, Stevan Bakić.

"Veče Mocarta" - Održan koncert Subotičkog simfonijskog orkestra

Izvor: Subotica.com
Veče Mocarta u izvođenju Subotičkog simfonijskog orkestra Veče Mocarta u izvođenju Subotičkog simfonijskog orkestra Veče Mocarta u izvođenju Subotičkog simfonijskog orkestra Veče Mocarta u izvođenju Subotičkog simfonijskog orkestra Veče Mocarta u izvođenju Subotičkog simfonijskog orkestra Veče Mocarta u izvođenju Subotičkog simfonijskog orkestra Veče Mocarta u izvođenju Subotičkog simfonijskog orkestra Veče Mocarta u izvođenju Subotičkog simfonijskog orkestra
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 godinu i 10 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 1767

Povezana vest

Povezane teme

okrugli sto

inkluzija u obrazovanju

inkluzivna nastava

lokalni savet roditelja subotice

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.