Komentara: 20
Pregleda: 2824
Foto

Veća podrška za Hrvate u Srbiji kroz Program prekogranične saradnje

26.01.2024. u 14:46h
Izvor: Subotica.com
Veća podrška za Hrvate u Srbiji kroz Program prekogranične saradnje

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Evropske unije R. Hrvatske ove godine utrostručilo je sredstva za Program prekogranične saradnje između Hrvatske i Srbije koji ima za cilj osnaživanje hrvatske zajednice u našoj zemlji, rečeno je nakon sastanka hrvatskog ministra Šime Erlića i predstavnika Hrvatskog nacionalnog veća.

U pitanju je važan program namenjen Hrvatima u Srbiji koji ima za cilj privrednu, demografsku, socijalnu i društvenu revitalizaciju prekograničnog prostora sa naglaskom na Hrvatima u R. Srbiji - istakao je Erlić i precizirao da će će tekuće godine u te svrhe biti opredeljeno milion i po evra - Veoma smo zadovoljni što se taj program iz godine u godinu jako dobro sprovodi, što svake godine učetvuje sve veći broj udruženja i institucija. Do sada je učestvovalo oko 50.

Veća podrška za Hrvate u Srbiji kroz Program prekogranične saradnje

Iz Hrvatskog nacionalnog veća poručuju da su i u proteklom periodu opravdali poverenje i podršku R. Hrvatske što je i dovelo do veće finansijske podrške kroz Program prekogranične saradnje.

Imamo visok stepen finansijske higijene, odnosno opravdali smo svaki evro koji nam je namenjen, sve smo odradili veoma transparentno i tako smo zadobili još veće poverenje. U poslednjih nekoliko godina nam je pružena velika podrška od Vlade Hrvatske u smislu kapitalnih projekata, a Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU izdvajalo je posebna sredstva kako bi sva udruženja, crkva i pojedinci osetili podršku Hrvatske -  poručila je predsednica Hrvatskog nacionalnog veća, Jasna Vojnić Zadovoljni smo što smo i nadalje prepoznati kao pouzdani partneri što se pokazalo i kroz činjenicu da će sredstva koja će stajati na raspolaganju institucijama i organizacijama hrvatske zajednice biti utrostručena. To je, sa jedne strane, i potvrda onoga što smo mi stalno artikulisali kada komuniciramo sa vlastima u Hrvatskoj, a to je da smo mi zajednica koja ima potrebe i može kvalitetno apsorbovati finansijska sredstva koja imamo na raspolaganju. Drugim rečima, mi smo zajednica kvalitetnih ljudi i sposobnih institucija - dodao je predsednik DSHV-a, Tomislav Žigmanov.

Veća podrška za Hrvate u Srbiji kroz Program prekogranične saradnje

Izvor: Subotica.com
Poseta delegacije iz Hrvatske Poseta delegacije iz Hrvatske Poseta delegacije iz Hrvatske Poseta delegacije iz Hrvatske Poseta delegacije iz Hrvatske Poseta delegacije iz Hrvatske Poseta delegacije iz Hrvatske Poseta delegacije iz Hrvatske
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 3 meseca i 6 dana
Komentara: 20
Pregleda: 2824
Povezane teme

hrvatsko nacionalno veće

demokratski savez hrvata u vojvodini

jasna vojnić

tomislav žigmanov

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.