Komentara: 13
Pregleda: 3690

Veća davanja za trudnice i roditeljski dodatak

18.01.2024. u 12:56h
Izvor: Subotica.com
Veća davanja za trudnice i roditeljski dodatak

Odlukom Gradskog veća jednokratna pomoć trudnicama umesto dosadašnjih 15.000 dinara iznosiće 20.000 dinara, dok je roditeljski dodatak za prvorođeno dete sa 10.000 povećan na 15.000 dinara.

- Nastavljamo da pratimo mere sa državnog nivoa, znamo da se u ovoj oblasti izdvajaju zaista velika sredstva i uvode se nove pronatalitetne mere, takođe i Pokrajina nastavlja sa podsticanjem nataliteta, te i subotička lokalna samouprava prati i unapređuje te mere uz našu težnju da nas bude što više i da pomognemo roditeljima da se ostvare u najvažnijoj ulozi - ističe Jasmina Stevanović, sekretar Sekretarijata za društvene delatnosti.

Veća davanja za trudnice i roditeljski dodatakBudžet za socijalnu zaštitu iznosi 433,4 miliona dinara, što je 13.6 odsto više nego prošle, a odakle se finansiraju i pokušaji vantelesne oplodnje, besplatne užine za socijno ugroženu decu, kao i besplatni vrtići.

- Za vantelesnu oplodnju Grad izdvaja oko million dinara, što je dovoljno za četiri para – napominje naša sagovornica. – Ove godine se izdvajaju i velika sredstva za dogradnju vrtića, za boravak dece koji je besplatan. Za odrastanje deteta je važno da ima što bolje uslove ne samo u ranom razvoju, nego kroz celokupan tok obrazovanja.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 meseca i 1 nedelju
Komentara: 13
Pregleda: 3690
Povezane teme

roditeljski dodatak

jasmina stevanović

socijalna davanja

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.