Komentara: 4
Pregleda: 3919

Već strahuju od zime!

26.09.2013. u 23:17h
Izvor: Vojvođanska Svaštara
Iako je u poslednjih nekoliko godina u Subotici asfaltiran veliki broj ulica, ne tako daleko od centra grada još uvek ima puteva koji su nakon obilnih kiša ili snega u takvom stanju da često ni vozilo Hitne pomoći ne može da izađe na teren. Zato stanovnici pojedinih ulica u mesnim zajednicama Makova sedmica i Radanovac već unapred strahuju od predstojeće jeseni i zime. Atarski putevi, koji su sada još prohodni, već se posle prve obilnije kiše pretvaraju u blato, a situacija se dodatno pogoršava kada padne sneg.
Već strahuju od zime!

Sa ovim problemom suočava se i Lajoš Roža iz Subotice, stanovnik Makove sedmice, koji već godinama pokušava da sanira oštećene atarske puteve u svojoj mesnoj zajednici. On je, kako kaže, proteklih godina više puta iz sopstvenih sredstava sanirao nekoliko puteva, ali je problem u tome što ih dodatno uništava poljoprivredna mehanizacija i vozila preduzeća „Vojvodinašume“, a „kasnije niko ne nudi pomoć da se putevi dovedu u red“.

Po rečima nadležnih u Direkciji za izgradnju grada, da bi se atarski putevi sanirali, mesne zajednice treba da upute zahtev i da iste tretiraju kao prioritet. To se u ovom slučaju nije desilo kažu u Direkciji, a i da jeste, pitanje je da li bi ove godine u gradskom budžetu za to bilo dovoljno sredstava.

U delu Subotice gde živi Lajoš Roža, stanuje još oko 500 ljudi. Činjenica je, ističe Roža, da su tu nekada bile samo vikendice, ali se do sada situacija u značajnoj meri promenila, i sve više ljudi sada tu i živi. Vazdušnom linijom na samo nekoliko kilometara udaljeni od najužeg centra ovi građani svakako nemaju iste uslove kao većina Subotičana. Možda proleće, osim lepšeg vremena, donese i rešenje problema...

Izvor: Vojvođanska Svaštara
Postavljeno pre 10 godina i 6 meseci
Komentara: 4
Pregleda: 3919
Povezane teme

Asfaltiranje ulica u Subotici

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.