• Pregleda: 10194

Vazdušna snajperska puška i municija zaplenjeni na Horgošu

Na graničnom prelazu "Horgoš" na ulazu u zemlju, carinici su zaplenili vazdušnu pušku i 2.500 dijabola.
Vazdušna snajperska puška i municija zaplenjeni na Horgošu

Prekršaj je otkriven kada je na redovnu carinsku kontrolu stigao "BMW" švedskih registarskih oznaka. Vozač automobila, švedski državljanin, prethodno je rekao da nema ništa da prijavi za kontrolu.

Nakon detaljnog pregleda automobila, iza dečijeg sedišta, pronađena je vazdušna puška "HATSAN", model "85 Sniper" 4,5 mm sa optičkim nišanom i 2.500 komada municije, dijabola "Ranger" i "Pro Magnum".

Izvor: Subotica.com

povezane teme

16
Lazarus1Long Odgovori
Al će neko od carinika sad dobro da prođe, a mogu i mesečno da menjaju pušku između sebe, imaju čak i municije dosta...
dinGospo Odgovori
Recicu samo jednu rec: Airsoft.
Srbin Odgovori
S'obzirom da je Švedska,jedna zaista uređena zemlja u svakom pogledu,treba uzeti i pogledati njihov zakon po pitanju ovakvog prekršaja,te isti primeniti i uovom slučaju.Pa izvini gospodine,ako ne kršiš zakon u svojoj zemlji,nemoj ni u mojoj,ali opet,sami smo mi krivi za mnogo toga lošeg u našoj zemlji,ako je mi sami ne poštujemo,pa nemožete očekivati da je i drugi poštuju?!
Igor Odgovori
Kao da su našli ručni raketni bacač a ne običnu vazdušnu pušku(amatersku) koja se i kod nas može kupiti bilo gde, i čak se ne mora ni registrovati!
Sluzbenik
Hahahahahahah citam i nemogu da verujem kakav unteligentan komentar.Pa bravo Igore legendo hahahah.Cekaj samo sta bi bilo kad bi te neko pogodio sa ovom puskom direkt u oko sa nekih 20 m?Mislim da bi ostap bez istog u roku od odma.A mozda bi bio i EX...A foto aparatom da te gadjam mozda bi te i promasio a i da te pogodim nebi bilo strasno:-)Pa stvarno ljudi uporedjujete vazdusnu pusku i foro aparate i kojekakve gluposti?!!Sta ako je covek ubica kerova i macaka pa mu treba da lepo sa terase uziva?!Stvarno nemogu da verujem.Ne valja vam kada rade svoj posao a nevalja ni kada rade.
Igor
@SLUZBENIK
Nisam govorio o ubojitosti ovog oružja! Smatram da se ne treba hvaliti ovom zanemarljivom zaplenom jer se preko naših granica uspešno prenose mnogi drugi nedozvoljeni predmeti i u mnogo većim količinama koje naša carina ne primeti (ili neće da primeti).
Kao što se ovom puškom može oduzeti oko ili izazavati smrt, isto se može i običnom grafitnom olovkom, perorezom, viljuškom...
Ovakva puška se može kupiti i putem interneta i da ti je donesu na kućnu adresu i sve to bez prijave MUP-u!
Alen
@SLUZBENIK A to sto se prodaju nozevi na buvljaku a ni jedna domacica nema dozvolu za nosenje i korscenje nozeva? Daaaaj molim te. Sto se zakona tice svejedno je da li prenosio ovu pusku ili usisivac. Zakon ovu vazdusnu pusku ne tretira kao oruzije vec kao vecinu tehnicke robe
Su Odgovori
Nije mi jasno zasto su zaplenili,kad je airsoft 4.5mm netreba nikakva dozvola.
kojot
Све што се сакрије (не)пријави одузима се.
Mare
Isto tako da bi posedovao recimo 10 mobilnih telefona tipa Samsung Galaxy S8, ne treba ti nikakva dozvola, ali to ne znači da ih možeš neprijavljene uneti u Srbiju.
Japanac
@mare
Ali ovde se ne radi o 10 vazdušnih pušaka, već o jednoj, možda je čovek nosio za ličnu upotrebu ili na poklon.
To ti je kao fotoaparat, mobilni telefon, laptop ili bilo šta namenjeno za sopstvene potrebe.
Uostalom, šta ima veze u čijem posedu će biti vazdušna puška, neće Šveđanin koristiti pušku, već neko drugi, sigurno se puška neće dati u reciklažu.
Sad će barem carinikov sin imati sa čime da skida vrapce i grlice sa drveća.
pravnik
zato što su bitange,ova vazdušara ne podleže prijavi.
Član53446 Odgovori
Dobiće orden za spas od teroriste a tone kvarnog mesa protiču bez zastoja
C Odgovori
Uh vau, bravo carinici, našli ste igračku (za odrasle) dok u međuvremenu neko je preneo dva ručna topa i tenka.
dete26 Odgovori
ja bi za ovakvo nesto lezo mesec dva ako bih imao prilike da je zadrzim....al to sam samo ja...
Martin Odgovori
Ovakva vest ne zasluzuje da bude objavljena jer je vise reklama nego vest.
Prvo letos kada sam prolazio granicu doziveo sam da carinik ko nenormalan vice na policajca koji vrsi pasosku kontrolu.Da li je to normalno pa nije.
Carinik je carinik a policajac je policajac nema ko kome da se mesa u posao ali posto je kod nas puno toga nenormalno izgleda da je ovo u redu.
Sada dolazimo do vazdusne puske koja je kalibra 4,5 mm - sa optickim nisanom i kako je napisano prigusivacem - ali gde vazdusno oruzije ima prigusivac ali neka vam bude.
Ako je to prekarsaj a pomeni nije jer pomenuta puska sluzi za sportsko streljastvo a ne za neke gluposti a za lov nikako jer za to nije i namenjena.
No indikativna je sama vazdusna puska kako to nju pronasli pa gospodo da vas pitam sto ne zaustavite i pretresete Americke vojne konvoje koji vam prolaze nocu sta bi tek tamo nasli ali ne smete nemate toliko hrabrosti.
Objavljuju se vesti o jednoj vazdusnoj pusci - raketama za vatromet petardama ...
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.