Komentara: 6
Pregleda: 4077
Foto

Vaterpolo reprezentacija Srbije na pripremama u Subotici

14.07.2022. u 17:30h
Izvor: Subotica.com
Formu pred predstojeću Svetsku ligu u Strazburu i Evropsko prvenstvo u Splitu vaterpolo reprezenzacija Srbije ovih dana brusi u Subotici.
Vaterpolo reprezentacija Srbije na pripremama u Subotici

Stručni štab i reprezentativce tim povodom danas je ugostio gradonačelnik Stevan Bakić poručivši da će naš grad uvek biti na raspolaganju trofejnim sportistima i da će im pružiti najbolje uslove za rad.

- Malo  je reći da mi je čast što je Subotica domaćin vaterpolo reprezentaciji Srbije, najtrofejnijoj u srpskom sportu, koja je u protekle 22 godine osvojila 22 medalje na OI, evropskim i svetskim prvenstvima. Ovaj podatak govori sve o našim „delfinima“. Na nedavno završenom Svetskom prvenstvu u sportovima na vodi naša reprezentacija zauzela je peto mesto, na kome sam im od srca čestitao. Iako su mladi jer je došlo je smene generacije, pokazali su svoj karakter – podsetio je gradonačelnik Bakić. – Želim im puno uspeha na predstojećim takmičenjima, naročito da s epopnu na pobedničko postolje u Splitu. Grad se potrudio da im obezbedi sve što je potrebno - mir, kvalitetne treninge, na raspolaganju im je hotel „Forum“  kompletan SRC „Prozivka“. Želimo da se što kvalitetnije spreme za predstojeće izazove.

Vaterpolo reprezentacija Srbije na pripremama u Subotici

Gradonačelnik je i istakao da želi da Subotica kao grad sporta više ne bude na marginama vaterpola, te da su ostale još neke formiralnosti za spajanje vaterpolo klubova u jedan.

- Uspeli smo da dovedemo proslavljenog reprezentativca Antu Vasovića, čiji je zadatak da kao direktor kluba postavi jake temelje i organizuje kvalitetan rad, gde će Subotica imati jednu od glavnih uloga u vaterpolu – najavio je Bakić.

Vaterpolo reprezentacija Srbije na pripremama u SuboticiNaš proslavljeni vaterpolista i selektor reprezentacije Dejan Savić uručio je gradonačelniku poklon – kapu reprezentacije Srbije.

- Neverovatno je koliko je kratak period od dogovora do realizacije priprema u Subotici. Nadam se da ćemo u bliskoj budućnosti organizovati jedan veliki turnir i na taj način promovisati ovaj divni sport u ovom gradu – najavio je Dejan Savić. – Ovde su izuzetno dobri uslovi u današnja teška vremena. U Srbiji je teško organizovati ovakve pripreme, što zbog organizacije tako i bazena. Tretman koji imamo ovde ćemo svojim zalaganjem opravdati i predstaviti Grad Suboticu u najboljem mogućem svetlu.

Vaterpolo reprezentacija Srbije na pripremama u SuboticiNemanja Marijan, sekretar Vaterpolo saveza Srbije zahavlio se na gostoprimstvu gradu i njegovoj upravi.

- VSS želi da što više svojih  događanja, od priprema pa do utakmica i turnira da igra van Beograda. Veliko je zadovoljstvo biit ovde i nadam se da će se ova saradnja nastaviti i u budućnosti – ističe Marijan.

Vaterpolo reprezentacija Srbije na pripremama u SuboticiDa su ih u Subotici dočekali sjajni uslovi za trening potvrdili su i reprezentativci Radomir Drašović i Gavril Subotić.

- Zaista je sve na vrhunskom nivou i uvek ćemo se radovati ponovnom dolasku u Suboticu. Jedino da se termini za plivački trening malo skrate – u šali će naši sportisti.

Vaterpolo reprezentacija Srbije na pripremama u SuboticiDomaćin priprema je bio Anto Vasović, direktor Vaterpolo kluba "Spartak".

- Bili smo na dosta prijema, ali ovaj je tako emotivan i iz srca da ćemo ga svi pamtiti. Vaterpolo je naviknut na medalje, sada dolaze sa takmičenaj gde nije ostvaren taj plasman i važno je da se da podrška novoj generaciji koja će naslediti svoje prethodnike – dodao je Vasović.

Izvor: Subotica.com
Prijem gradonačelnika Bakića za vaterpolo reprezentaciju Srbije Prijem gradonačelnika Bakića za vaterpolo reprezentaciju Srbije Prijem gradonačelnika Bakića za vaterpolo reprezentaciju Srbije Prijem gradonačelnika Bakića za vaterpolo reprezentaciju Srbije Prijem gradonačelnika Bakića za vaterpolo reprezentaciju Srbije Prijem gradonačelnika Bakića za vaterpolo reprezentaciju Srbije Prijem gradonačelnika Bakića za vaterpolo reprezentaciju Srbije Prijem gradonačelnika Bakića za vaterpolo reprezentaciju Srbije
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 godinu i 9 meseci
Komentara: 6
Pregleda: 4077
Povezane teme

vaterpolo reprezentacija srbije

vaterpolo

stevan bakić

dejan savić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.