Komentara: 1
Pregleda: 2592

Vaterpolo: Održan IV "Letnji kup" na bazenu "Prozivka"

11.07.2019. u 15:47h > 12.07.2019. u 07:39h
Na bazenu SRC "Prozivka" proteklog vikenda održan je "Letnji kup", međunarodni vaterpolo turnir koji su organizovali bivši vaterpolisti Marko Bašić i Marko Ćuk, na kojem se za pobednički pehar nadmetalo osam ekipa. Suboticu su predstavljali igrači iz Spartaka i Spartak Prozivke, dečaci rođeni 2005. godine. Pobednik ovogodišnjeg turnira je ekipa "San Giljan" sa Malte.
Vaterpolo: Održan IV "Letnji kup" na bazenu "Prozivka"

Četvrti po redu, međunarodni vaterpolo turnir, pod nazivom „Letnji kup“ (Summer camp), održan je na bazenu „Prozivka. Nadmetalo se osam ekipa, a pobednički pehar podigli su Maltežani. Domaći tim Subotica za koji su nastupali vaterpolisti Spartak Prozivke i Spartaka takmičenje je okončao na petom mestu.

Osam ekipa podeljenih u dve grupe borilo se za pehar. Pored Subotice koja je bila domačin nastupale su ekipe Valis i Valjevo – Gorenje iz Valjeva, Crvena zvezda, Steaua iz Rumunije, Inviktum iz Bosne i Hercegovine, San Giljan sa Malte i Osijek iz Hrvatske. Igralo se po sistemu svako sa svakim u grupi, a nakon toga je usledilo ukrštanje.

Vaterpolo: Održan IV "Letnji kup" na bazenu "Prozivka"

Dve prvoplasirane ekipe u grupama su obezbedile borbe za medalje. U polufinalu  sastali su se Valjevo Gorenje i Valis. Uspešnija je bila ekipa Valjevo Gorenje koja je nakon peteraca obezbedila plsaman u završnicu, dok su se u drugoj polufinalnoj utakmici sastali Crvena zvezda i San Giljan. Maltežani su bili bolji i izborili finale. U meču za treće mesto Valis  je savladalo Crvenu zvezdu, dok je u finalu ekipa sa Malte bila bolja od Valjevaca i osvojila ovogodišnji turnir.

Po okončanju turnira proglašeni su i najbolji pojedinci. Najbolji igrač je Bore Đanluka iz pobedničke ekipe, dok je za najboljeg igrača proglašen Andrej Karalić iz redova Crvene zvezde.

Vaterpolo: Održan IV "Letnji kup" na bazenu "Prozivka"

Ekipa Subotice sačinjena od igrača „Spartak Prozivke“ i Spartaka zauzela je peto mesto, a za domaći tim nastupali su : Mirović, Šorš, Perez, De Guzman, Prčić, Petković, Varna, Šupica, Kovačević, Ziđarev, Letović iz Spartak Prozivke pod vođstvom trenera Milana Ivoševića, odnosno za Spartak: Daraboš, Bulatović, Šiša, Hegeduš, Kovačević, Nurković, Stojačić, Kovač-Oškolaš, Mihalj, Rafaji-Šajti, uz trenera Uroša Tešića.

Cilj ovog turnira je da se promoviše vaterpolo i mladi igrači  koje se bave ovim sportom

- Ideja je da što više promovišemo vaterpolo po Vojvodini i mlađe selekcije koje se bave ovim sportom. Do sada su održana četiri turnira. U novom Sadu, Bečeju i dva u Subotici. Turniti su međunarodnog karaktera i uvek je pozvana domaća ekipa iz grada u kojem se održava. Imali smo do sada ekipe iz Mađarske, Turske, Grčke, Holandije, Rumunije, Hrvatske...jer praktikujemo da na svakom turniru bude bar šest ekipa iz inostranstva, a ostalo su timovi iz Srbije.  Trudimo se da bude što veća manifestacija koja traje četiri dana i da se odigra što više utakmica. Zadovoljni smo kako su protekli dosadašnji turniri, ali nam je želja i dajemo maksimum da svaki sledeći turnir bude još veći i jači. Uključili smo neke naše bivše, a i sadašnje igrače da ih deca upoznaju, da se sa njima druže i od njih upijaju znanje jer nam je cilj da  vaterpolo podignemo što više možemo. Ovo je krenulo pre tri godine i tako nastavljamo. Naredni turnir  je već u avgustu od 15. do 18. u Novom Sadu gde će se takmičiti generacija dečaka rođenih 2004. godine – objašnjava Marko Bašić, bivši vaterpolista i jedan od organizatora turnira "Letnji kup".

Uslovi za održavanje ove manifestacije i promaciju vaterpola u Subotici su idealni, a sama činjenica da je po drugi put održan ovakav turnir u našem gradu to potvrđuje.

- Sve je proteklo u najboljem redu. Uslovi su bili odlični i mi se mnogo zahvaljujemo ljudima iz JKP “Stadion“, Nemanji Simoviću - članu Gradskog veća i Sportskom savezu Subotice što su nam pomogli i izašli u susret da ponovo Subotica bude domaćin ovog turnira. Nadam se da ćemo opet sarađivati i da će se u subotici održati još ovakvih manifestacija i promocija vaterpola – poručio je Bašić.

Postavljeno pre 4 godine i 9 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 2592
Povezane teme

bazen prozivka

vaterpolo klub spartak

vaterpolo

vaterpolo klub spartak prozivka

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.