• Pregleda: 2337

Vašar polovnih udžbenika u subotu u OŠ "Kizur Ištvan"

Osnovna škola "Kizur Ištvan" organizuje vašar polovnih udžbenika u subotu, 2. septembra, u periodu od 9 do 12 časova. Roditelji i učenici će moći da kupuju, prodaju ili razmenjuju udžbenike po znatno povoljnijoj ceni, u odnosu na komplete koji se mogu nabaviti u knjižarama.
Vašar polovnih udžbenika u subotu u OŠ "Kizur Ištvan"

U subotu će školske klupe u OŠ "Kizur Ištvan" biti pretvorene u tezge na kojima će učenici i roditelji prodavati ili razmenjivati korišćene udžbenike za sve razrede, kako na srpskom, tako i mađarskom jeziku.

Vesna Dulić, direktorka OŠ "Kizur Uštvan", kaže da se vašar polovnih knjiga tradicionalno održava već šestu godinu, te da je svake godine interesovanje sve veće.

- Tradicionalno održavamo vašar prve subote u septembru, kako bi učenici koji još uvek nisu nabavili udžbenike, kod nas mogli da ih potraže i kupe. Vašar će se održati u prednjem delu školskog dvorišta i očekujemo da će naši đaci doneti svoje stare udžbenike na prodaju – rekla je Dulić i dodala da su mnogi đaci već navikli da dolaze i prodaju udžbenike.

Prema rečima direktorke, u poslednjih nekoliko godina na vašar dolaze i roditelji iz drugih škola, ne samo kao kupci, već i kao prodavci knjiga. Ipak, najvećim delom knjige prodaju učenici škole, koji su veoma dobro upoznati sa pojmom ponude i potražnje.

- Cene udžbenika i radnih svezaka kreću se od 150 do 200 dinara, ali cena zavisi i od ponude i potražnje. Deca su fenomenalna, jer ukoliko uoče da ima više dece koja prodaju isti udžbenik, onda spuste cenu na 100 ili 150 dinara, a ako su jedini koji imaju određenu knjigu, onda cenu podignu na 250 ili 300 dinara. Kada je kraj vašara, voljni su i da spuste cenu. Tako da ovom vašaru veoma lepo, između ostalog, uče i o uslovima tržišta – rekla je kroz smeh direktorka.

Pošto je prema školskom kalendaru predviđeno da 2. septembar bude radna subota, u OŠ "Kizur Ištvan" organizovaće se i druge aktivnosti.

- Za učenike koji ne učestvuju u vašaru, odeljenske starešine će organizovati šetnju po gradu ili u Dudovoj šumi, neki će sakupljati plastiku i papir, pa ćemo od prikupljenih sredstva kupiti nekoliko lopti, tako da ćemo u subotu imati veoma lep program - poručila je Dulić.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

1
VelikiBrat Odgovori
Dobra prilika da se povoljnije nabave udžbenici.
Primedba: Trebalo bi malo uvesti kontrolu ko prodaje knjige. Kupio sam NOVU NOVCIJATU NEOTVORENU KNJIGU IZ GEOGRAFIJE SA KARTOM SRBIJE za 8. razred od jednog mladog Roma za manje od pola cene. Meni dobro, ali ipak...
Koliko znam oni knjige dobiju besplatno i trebalo bi da ih vrate u školu. Ovako, lepo je sačuvao knjigu i posle dobio za nju neku kintu.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.