Komentara: 1
Pregleda: 3184

Vašar polovnih udžbenika u subotu u OŠ "Kizur Ištvan"

31.08.2017. u 14:13h
Izvor: Subotica.com
Osnovna škola "Kizur Ištvan" organizuje vašar polovnih udžbenika u subotu, 2. septembra, u periodu od 9 do 12 časova. Roditelji i učenici će moći da kupuju, prodaju ili razmenjuju udžbenike po znatno povoljnijoj ceni, u odnosu na komplete koji se mogu nabaviti u knjižarama.
Vašar polovnih udžbenika u subotu u OŠ "Kizur Ištvan"

U subotu će školske klupe u OŠ "Kizur Ištvan" biti pretvorene u tezge na kojima će učenici i roditelji prodavati ili razmenjivati korišćene udžbenike za sve razrede, kako na srpskom, tako i mađarskom jeziku.

Vesna Dulić, direktorka OŠ "Kizur Uštvan", kaže da se vašar polovnih knjiga tradicionalno održava već šestu godinu, te da je svake godine interesovanje sve veće.

- Tradicionalno održavamo vašar prve subote u septembru, kako bi učenici koji još uvek nisu nabavili udžbenike, kod nas mogli da ih potraže i kupe. Vašar će se održati u prednjem delu školskog dvorišta i očekujemo da će naši đaci doneti svoje stare udžbenike na prodaju – rekla je Dulić i dodala da su mnogi đaci već navikli da dolaze i prodaju udžbenike.

Prema rečima direktorke, u poslednjih nekoliko godina na vašar dolaze i roditelji iz drugih škola, ne samo kao kupci, već i kao prodavci knjiga. Ipak, najvećim delom knjige prodaju učenici škole, koji su veoma dobro upoznati sa pojmom ponude i potražnje.

- Cene udžbenika i radnih svezaka kreću se od 150 do 200 dinara, ali cena zavisi i od ponude i potražnje. Deca su fenomenalna, jer ukoliko uoče da ima više dece koja prodaju isti udžbenik, onda spuste cenu na 100 ili 150 dinara, a ako su jedini koji imaju određenu knjigu, onda cenu podignu na 250 ili 300 dinara. Kada je kraj vašara, voljni su i da spuste cenu. Tako da ovom vašaru veoma lepo, između ostalog, uče i o uslovima tržišta – rekla je kroz smeh direktorka.

Pošto je prema školskom kalendaru predviđeno da 2. septembar bude radna subota, u OŠ "Kizur Ištvan" organizovaće se i druge aktivnosti.

- Za učenike koji ne učestvuju u vašaru, odeljenske starešine će organizovati šetnju po gradu ili u Dudovoj šumi, neki će sakupljati plastiku i papir, pa ćemo od prikupljenih sredstva kupiti nekoliko lopti, tako da ćemo u subotu imati veoma lep program - poručila je Dulić.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 7 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 3184
Povezane teme

OŠ Kizur Ištvan

udžbenici

vašar polovnih udžbenika

školska godina

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.