Komentara: 5
Pregleda: 3559

Vašar polovnih udžbenika u OŠ "Kizur Ištvan"

08.09.2013. u 10:41h
Izvor: RTV Yueco
Roditelji učenika starijih razreda osnovne škole danas su imali priliku da po povoljnim cenama kupe polovne udžebnike iz predmeta koji im nedostaju.
Vašar polovnih udžbenika u OŠ "Kizur Ištvan"

U Osnovnoj školi „Kizur Ištvan“ po drugi put je organizovan Vašar polovnih udžbenika na kojem su deca i roditelji ove škole ponudli stare knjige na prodaju. Udžbenici iz svih predmeta mogli su da se kupe po ceni od 100-200 dinara, a ideja je zaposlenih u školi da na kraju ove školske godine organizuju veći ovakav vašar na koji bi pozvali predstavnike svih osnovnih škola u Subotici.

Almira Šaipi došla je na Vašar polovnih udžbenika kako bi kupila sinu Dalilu nekoliko knjiga koje nisu uspeli da nabave do početka školske godine. Dalil je krenuo u 6. razred, a još uvek mu nedostaju knjige iz Istorije, Geografije i Matematike. Knjige za sve predmete od 5-8. razreda mogle su da se kupe za cenu od 100-200 dinara.

Osnovna škola „Kizur Ištvan“ po drugi put je organizovala ovakav vašar. Prvi put je Vašar polovnih udžebnika organizovan na kraju školske 2012/2013. godine kada su roditelji pokazali veliko interesovanje za ovakav vid nabavke udžbenika, kada je većina njih i nabavila knjige za novu školsku godinu. Vašar funkcioniše na taj način da škola odredi termin i mesto održavanja, obavesti roditelje o tome i obezbedi im mesto na kojem mogu da izlože knjige na prodaju.

Budući da nastavnici koriste knjige različitih izdavača, plan zaposlenih u Osnovnoj školi „Kizur Ištvan“ je da na kraju ove školske godine organizuju još jedan ovakav vašar na koji bi bile pozvane sve subotičke osnovne škole kako bi ponuda bila veća. Ovaj vid sajmova polovnih udžbenika predstavlja dobru priliku za uštedu u kućnom budžetu prilikom kupovine knjiga za osnovnoškolce, a kako smo saznali mogu je i razmena knjiga.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 10 godina i 7 meseci
Komentara: 5
Pregleda: 3559
Povezane teme

OŠ Kizur Ištvan

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.