Komentara: 13
Pregleda: 7015

Vandali oštećuju ogradu škole

17.01.2012. u 15:29h
Izvor: RTV Yueco
Vandali oštećuju ogradu škole

Nepoznati vandali su tokom meseca dva puta krali i uništavali delove ograde koja postavljena oko dvorišta Osnovne škole “Matko Vuković”. U poslednjem slučaju šteta pričinjena iznosi 15.000 dinara i slučaj je prijavljen policiji. U lokalnoj samoupravi objašnjavaju da su upoznati sa slučajem i da je u planu da se postavi i video-nadzor oko škole.

Odeljenje OŠ “Matko Vuković” u Malom Bajmoku pohađaju učenici od 1 do 4 razreda. Pre skoro dve godine postavljena je ograda oko dvorišta u vrednosti od dva miliona dinara. Lokalna samouprava je izdvojila 60 odsto novca za njeno postavljanje, a škola ostatak novca. U poslednje vreme, za sada nepoznati počinioci devastiraju imovinu škole i kradu ogradu. Samo jedna ta žičana ploča košta 5000 dinara, a majstoru treba 10 dana da ogradu popravi, jer mora da naručuje nov materijal, a onda i da je zavari.

U lokalnoj samoupravi objašnjavaju da su odmah razgovarali sa policijom. Dogovoreno je da se u tom delu naselja pojača nadzor policije.

Samo prošle godine Direkcija za izgradnju grada je izdvojilo oko 10 miliona dinara zbog krađe znakova, šahti, uništavanja urbanog mobilijara i gradske imovine. Očigledno da vandalima komunalna i redovna policija, kao i inspekcija ne mogu da stanu na put.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 3 meseca
Komentara: 13
Pregleda: 7015
Povezane teme

škola

vandalizam

osnovna škola

OŠ Matko Vuković

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.