Komentara: 17
Pregleda: 3006

Vakcinisano skoro 20.000 Subotičana

01.03.2021. u 16:42h
Izvor: TV Subotica
Vakcinisano skoro 20.000 Subotičana

Bližimo se cifri od 20.000 Subotičana koji su primili vakcinu protiv korona virusa. Po podacima Doma zdravlja, zaključno sa jučerašnim danom, vakcinisano je 19.500 građana, dok je obe doze primilo 6.500.

- Izuzetno smo zadovoljni, mada želimo još više i da se što pre vakcinišu svi koji žele i koji čekaju. Interesovanje je veliko, građani stalno pitaju kad ćemo dobiti poziv. Po tome vidimo da ima želje kod građana, ali ima želje i kod nas da se što pre vakciniše što više građana - kaže Ivanka Beoković, direktorka Doma zdravlja.

Vakcinisano skoro 20.000 Subotičana

80 PACIJENATA U BOLNICI - U prethodna 24 sata u respiratornoj ambulanti Opšte bolnice pregledano je 36 pacijenata, od kojih je osam zadržano na lečenju u Kovid delu bolnice, dok su četiri pacijenta otpuštena na dalje kućno lečenje i izolaciju.
Trenutno se na bolničkom lečenju u Kovid delu bolnice nalazi 80 pacijenata. U Kovid jedinici intenzivnog lečenja nalazi se 10 pacijenata, 9 na mehaničkoj ventilaciji - navodi se u današnjem izveštaju bolnice.

Samo tokom prošle nedelje prvu dozu neke od četiri trenutno dostupne vakcine primilo je 2.100 sugrađana, a njih 700 je dobilo drugu dozu.

- Što se tiče plana, danas nam je na rasporedu prva doza vakcine "AstraZeneka", a za dalje dane očekujemo raspodelu vakcina po gradovima od "eUprave" i "Batuta" - poručuje Beoković.

Dok je s jedne strane vakcinisanih građana sve više, s druge strane i broj novoobolelih raste iz dana u dan, što dodatno otežava bitku sa virusom, zaključuje sagovornica.

Izvor: TV Subotica
Postavljeno pre 3 godine i 2 nedelje
Komentara: 17
Pregleda: 3006
Povezane teme

dom zdravlja subotica

vakcinacija stanovništva subotica

vakcinisanje

vakcinacija

imunizacija

korona virus

epidemija korona virusa

korona

ivanka beoković

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.