Komentara: 21
Pregleda: 2975

Vakcinacija starijih građana bez prijave sutra u Bačkim Vinogradima i Hajdukovu

17.03.2021. u 16:08h
Izvor: Subotica.com
Kako bi se omogućilo starijim građanima Subotice i naselja Bački Vinogradi i Hajdukovo da što brže i jednostavnije vakcinišu protiv zarazne bolesti kovid-19, Dom zdravlja nastaviće u četvrtak, 18. marta, akciju imunizacije svih građana starijih od 60 godina koji se nisu prijavili preko portala "e-Uprave" ili su se prijavili, a nisu još pozvani da prime vakcinu.
Vakcinacija starijih građana bez prijave sutra u Bačkim Vinogradima i Hajdukovu

Imunizacija vakcinom kineskog proizvođača „Sinofarm“ obavljaće se od 8 do 13 časova u ambulanti Ogranak 1 u Subotici na adresi Kumičićeva 4, ambulanti u Bačkim Vinogradima na adresi Beogradska bb i ambulanti Hajdukovo na adresi Borisa Kidriča 21.

Zainteresovani građani kada krenu na vakcinaciju treba sa sobom da ponesu lični dokumenat sa slikom, po mogućnosti da popune i ponesu sa sobom obrazac za saglasnost kako bi se ubrzao proces evidentiranja u sistem. Ukoliko nisu u mogućnosti, moći će da popune i potpišu obrazac za saglasnost na samom punktu.

Dom zdravlja moli sve građane koji žele da prime vakcinu da na vakcinaciju dođu uz obavezno pridržavanje epidemioloških mera - nošenje zaštitne maske i održavanje rastojanja.

Gradska uprava poziva starije građane da iskoriste priliku da se vakcinišu, jer time značajno umanjuju mogućnost zaraze.

- Ukoliko do zaraze ipak dođe, vakcina je jedino preventivno sredstvo protiv težih oblika i komplikacija i zato je izuzetno važno da se što više građana starijih od 60 godina odazove na akcije Doma zdravlja - poručuju iz Gradske uprave.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 1 mesec
Komentara: 21
Pregleda: 2975
Povezane teme

dom zdravlja subotica

vakcinacija stanovništva subotica

vakcinisanje

vakcinacija

imunizacija

korona virus

epidemija korona virusa

korona

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.