Komentara: 0
Pregleda: 1928

Vakcinacija ispod očekivanja

09.01.2012. u 16:06h
Izvor: RTV Yueco
Vakcinacija ispod očekivanja

Vakcinacija stanovništva u Subotici je ispod očekivanja. Vakcinacija je počela u oktobru, a do sada je iskorišćena otprilike polovina od oko 5.500 vakcina koliko ih je dostavljeno ambulantama u Subotici. Epidemiolozi smatraju da za vakcinaciju još uvek nije kasno, te da je su obeljenja slična gripu trenutno zastupljena u veoma malom procentu, a da sam virus u Subotici još uvek nije izolovan.

Od ukupnog broja vakcina koje su stigle u Suboticu, do sada je iskorišćeno oko 60% za tri meseca vakcinacije. Od oktobra do danas, u Suboticu je stiglo oko 5.500 vakcina, a ambulante na lagerima još uvek imaju između 30 i 50% dostavljenih vakcina.

Epidemiolozi Zavoda za javno zdravlje raspolažu sa saznanjima da virus gripa još uvek nije izolovan u Subotici, a u Vojvodini je jedino izolovan kod 10 pacijenata u Južno-bačkom okrugu. Kada je reč o respiratornim bolestima sa kliničkom slikom gripa, njihov intenzitet je u Subotici u veoma malom procentu.

Niskom intenzitetu virusa gripa pogoduju i vremenske prilike. U Zavodu za javno zdravlje kažu da još nije kasno za vakcinaciju jer prava zima, a samim tim i veći intenzitet virusa tek dolaze. Da podsetimo, najveći intenzitet epidemije gripa prošle godine zabeležen je u februaru.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 3 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 1928
Povezane teme

sezonska vakcina

vakcina protiv gripa

vakcinacija stanovništva subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.