Komentara: 47
Pregleda: 5876

Vakcinacija bez zakazivanja (Fajzer i Sinofarm) danas i za vikend u Novoj opštini

13.08.2021. u 11:33h > 12:45
Izvor: Subotica.com
Prijem prve doze vakcine protiv korona virusa bez prethodnog zakazivanja može da se obavi danas, ali i za vikend u Novoj opštini. Na raspolaganju su vakcine dva proizvođača. Stručnjaci apeluju na mlađu populaciju da se imunizuje s obzirom da bi za nešto više od dve nedelje učenici trebalo da sednu u školske klupe.
Vakcinacija bez zakazivanja (Fajzer i Sinofarm) danas i za vikend u Novoj opštini

Imunizacija stanovništva protiv zarazne bolesti kovid-19 nastaviće se i za vikend. Pored građana koji su prijavili kroz sistem "eUprava" za prvu vakcinu, odnosno za revakcinaciju, u naredna tri dana nastavlja se vakcinacija prvom dozom bez zakazivanja. Biće dostupne vakcine "Sinofarm" i "Fajzer".

Punkt u Novoj opštini otvoren je svakog dana od 8 do 20 časova, uključujući i vikend do kada je radno vreme do 14 časova, i biće omogućeno vakcinisanje bez poziva.

Na vakcinaciju bez zakazivanja mogu da dođu svi punoletni državljani Srbije, bez obzira na prebivalište. Vakcinaciju mogu da obave i maloletnici, takođe državljani Srbije, starosti 12+ godina.

Kako ocenjuje epidemiolog Zavoda za javno zdravlje Subotica, dr Nebojša Bohucki, epidemiološka situacija će u značajnoj meri uticati i na to kako će se u predstojećoj školskoj godini nastava odvijati, budući da bi, ukoliko se trend rasta nastavi, on značajno mogao ubrzati početkom školske godine, zbog čega apeluje na roditelje da imunizuju decu.

- "Fajzer-Biontek" vakcina je odobrena za decu uzrasta od 12 godina. Oni bi sad trebalo da se vakcinišu, jer imamo nešto više od dve nedelje do početka školske godine, što je dovoljno vremena da se primi makar prva doze vakcine. Apelujem na roditelje da vakcinišu svoju decu. Deca od 12 do 16 godina mogu da prime vakcinu uz prisustvo i saglasnost roditelja i potvrdu pedijatra, dok je tinejdžerima od 16 i 17 godina dovoljna samo potvrda pedijatra - poručuje dr Bohucki.

Dom zdravlja poziva sve koji žele da se vakcinišu da dođu na punkt u Novoj opštini, sa sobom da ponesu lični dokument sa slikom, po mogućnosti popune i ponesu obrazac za saglasnost kako bi se ubrzao proces evidentiranja u sistem, a ukoliko nisu u mogućnosti moći će da popune i potpišu obrazac za saglasnost na samom punktu.

Po poslednjim informacijama iz Zavoda za javno zdravlje, u Subotici su trenutno registrovanа 44 aktivnа slučaja zaraze korona virusom, dvoje zaraženih u poslednja 24 časa.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 8 meseci
Komentara: 47
Pregleda: 5876
Povezane teme

vakcinacija stanovništva subotica

vakcinacija

imunizacija

korona virus

epidemija korona virusa

korona

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.